info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
4. 11. 2009

Podeljena Brumnova odličja

Matevž Čelik
Konec oktobra so na slovesnem odprtju 4. bienala vidnih sporočil Slovenije v Narodni galeriji podelili najboljšim oblikovalskim delom Brumnove nagrade, najvišja nacionalna strokovna priznanja na področju oblikovanja vizualnih komunikacij na Slovenskem.

Bienale je odprl sekretar na ministrstvu za kulturo, dr. Stojan Pelko, nagrade pa je podeljeval Mark Porter, predsednik mednarodne žirije 4. bienala, v kateri so bili še: Peter Bilak, Andrzej Klimowski in Alan Zaruba. Člani žirije so se dan prej predstavili v okviru 4. mednarodnega oblikovalskega dogodka kot predavatelji (Mestni muzej Ljubljana) in ustvarjalci (odprtje razstave lastnih del v Narodni galeriji). Žirija je podelila 11 Brumnovih nagrad za najboljše delo v kategoriji in veliko Brumnovo nagrado za najboljše delo bienala, odločila pa se je tudi za pohvale.

Razstava najboljših in nagrajenih oblikovalskih del zadnjih dveh let – 4. bienale vidnih sporočil Slovenije je na ogled v Narodni galeriji, Prešernova 24, Lj; tor.– ned., 10:00–18:00, vstop prost.
Razstava žirantov je v okviru 4. oblikovalskega dogodka na ogled v Narodni galeriji, Cankarjeva 20, Lj; tor.– ned., 10:00–18:00, vstop prost. Obe razstavi spremlja katalog – na prodaj v Narodni galeriji in knjigarni Konzorcij.

Veliko Brumnovo nagrado so prejeli tiskani oglasi in kampanje za Trnfest, avtorjev ZEK. Žirija je podelila nagrade na 11 področjih, od manjših nalog kot so črkovne vrste, do kompleksnih časopisov in tiskanih kampanj. Nagrado za črkovne vrste je prejel Samo Ačko, za znake Barbara Hiti, v kategoriji dopisne tiskovine je zmagal Vladan Srdić, v kategoriji celostna grafična podoba Primož Pislak, Lena Balant in Boris Divjak, v kategoriji plakati Radovan Jenko, za knjižne ovitke je nagrado prejela Kaja Avberšek, kataloge in monografije Robert Žvokelj, embalažo Lena Balant, časopise Ajdin Bašić in Žiga Testen, tiskane oglase in kampanje ZEK in digitalno grafiko Miha Kunc. Žirija je podelila tudi 10 nagrad.


Več:
>>Fundacija Brumen

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

ZEK, Trnfest, VELIKA BRUMNOVA NAGRADA za najboljše delo bienala in BRUMNOVA NAGRADA za najboljše delo v kategoriji Tiskani oglasi in oglasne kampanje


Samo Ačko, BadNews – družina črkovnih vrst, BRUMNOVA NAGRADA za najboljše delo v kategoriji Črkovne vrste


Barbara Hiti, Društvo za funkcionalno insulinsko terapijo, BRUMNOVA NAGRADA za najboljše delo v kategoriji Znaki

na vrh