info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
15. 11. 2009

Zaključna konferenca projekta PoLok

Uredništvo
V sredo, 18. novembra 2009 bo v Projekcijski dvorani Mestnega muzeja Ljubljana potekala konferenca "Lokalne pobude v urejanju prostora", s katero se bo zaključil projekt PoLok. PoLok naslavlja vprašanja vključevanja lokalnih pobud in prebivalcev v urejanje prostora.

Konferenca bo dopoldan predstavila projekt PoLok, izhodišča, cilje, in rezultate projekta ter iz njega izhajajoča priporočila. Popoldan bo na sporedu okrogla miza, na kateri bodo sogovorniki predstavili poglede na vlogo in pomen lokalnih pobud v urejanju prostora z različnih izhodišč. K sodelovanju je izvajalec projekta PoLok, Inštitut za politike prostora, povabil prof.dr. Mira Cerarja s Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, Damijana Urankerja z Direktorata za prostor na Ministrstvu za okolje in prostor, Tino Gregorič iz arhitekturne pisarne Dekleva Gregorič arhitekti, Izidorja Jeralo z Mestne občine Novo mesto, Roberta Rogiča iz Civilne iniciative Kras, Majo Štefula, prostorsko načrtovalko z izkušnjami investitorske strani v urejanju prostora ter Matevža Čelika, arhitekta in urednika spletnega portala Trajekt, ki je bil partner v projektu.

Projekt PoLok povezuje pobude in ljudi, ki sodelujejo pri ustvarjanju prijaznih sosesk za kakovostno življenje. Namen projekta je opolnomočiti lokalne pobude za soodločanje pri urejanju svojega življenjskega prostora s pomočjo vključevanja v procese odločanja na lokalni ravni. Dolgoročno sodelovanje vseh udeležencev v procesu urejanja lokalnega okolja, tako prebivalcev kot lokalne in državne uprave, investitorjev ter strokovnjakov predstavlja najučinkovitejšo pot do izboljšanja kakovosti življenja in izpolnitve pričakovanj vseh vpletenih.

Konferenca se bo pričela ob 10.00 in trajala predvidoma do 15.00 ure. Udeležbo na konferenci je potrebno potrditi do torka, 17. novembra 2009 do 16. ure, na elektronski naslov aidan.cerar@ipop.si z imenom, organizacijo in kontaktnim e-naslovom udeleženca. Udeležba na konferenci je brezplačna.


Več:
>>PoLok

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.


na vrh