info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
26. 11. 2009

Nov priročnik za graditelje stanovanj

Uredništvo
V oktobru je pri založbi In Obs Medicus izšel nov priročnik z naslovom Tipologija večstanovanjskih stavb. Avtorji knjige so David Azinovič, Petra Kregar, Tanja Marn, Petra Sajovic in Aleksander Vujovič, kot urednik pa se je podpisal ljubljanski podžupan Janez Koželj. Priročnik je zasnovan kot tipološki pregled zvrsti stanovanjskih stavb.

V knjigi so avtorji in urednik stanovanjske stavbe razvrstili v tri osnovne kategorije: bloke, stolpe in povezane hiše. Na primerih izvedenih projektov nam predstavljajo dvanajst tipov blokov, tri tipe stolpnic in devet tipov stanovanjskih stavb, ki so jih poimenovali povezane hiše. Vsak projekt je pospremljen z opisom in komentarjem ter predstavljen s shematskimi tlorisi, ki prikazujejo zasnovo, primeri tipičnih etaž in fotografijami. Izbrani projekti predstavljajo kakovostne primere gradnje stanovanj v zadnjih desetih letih po svetu.

Knjiga na enem mestu ponuja pregleden nabor možnosti za proučevanje, projektiranje in gradnjo stanovanjskih poslopij in predstavlja skromen a pomemben prispevek k strokovni literaturi na tem področju. Prispevala naj bi k boljšemu izobraževanju, načrtovanju, raziskovanju ter uveljavljanju dobre prakse na tem področju. Priročnik ima 268 strani v trdi vezavi, dobite pa jo za 29,00 evrov.


Več:
>>In Obs Medicus
>>Janez Koželj (Wikipedia)

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Profesor doktor Mimica Vendramin MSC
Čestitke!, 30.11. 2009, 21:06

Dragi profesor Koželj! Čestitke za vaše pedagoško delo. Spremljam kar počnete s študenti, in kako svoje mlade potiskate naprej na njihovi poklicni poti. Ta podpora je res občudovanja vredna in tudi drugi vaši kolegi na fakulteti bi si vas morali vzeti za zgled! Upam, da se bodo seminarske naloge vaših študentov zdele koristne še komu. Želim si, da bi zgradili čimveč povezanih hiš! Odlično poimenovanje, le kako da se tega ni že kdo prej domislil!

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

Stanovanjski blok v Muenchnu, Hierl Architekten, 2005Predstavitev projekta v priročniku


TIPOLOGIJA VEČSTANOVANJSKIH STAVB
Avtorji: David Azinovič, Petra Kregar, Tanja Marn, Petra Sajovic in Aleksander Vujovič
Urednik: prof. Janez Koželj, u. d. i. a.
Število strani: 268
Format: 21 x 14,8 cm, trda vezava
Cena: 29,00 EUR


na vrh