info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
4. 12. 2009

Gradec - Marburg: O prihodnosti mest

Uredništvo
Zadnja, 10 panelna razpravi Gradec – Marburg bo namenjena razpravi o prihodnosti mest. Gostje bodo Kurt Oktabetz, častni konzul Republike Slovenije v Gradcu, Stojan Pelko, državni sekretar na Ministrstvu za kulturo RS, Lisa Rücker, podžupanja mesta Gradec in Rudi Vračko, častni konzul Republike Avstrije v Mariboru. Dogodek bo potekal v torek 15. decembra v Kunsthausu v Gradcu.

Zaključna diskusija serije 'Gradec-Marburg', ki je zaznamovala medkulturni dialog v letu 2009 v Mariboru in Gradcu, se vrača k izhodiščni temi – pogovoru o političnih vizijah razvoja in povezovanja obeh mest. Tokrat bodo na mesto županov stopili podžupani, zadolženi za področje kulturnih politik v obeh mestih ter strokovnjaki z dolgoletnimi izkušnjami na področju kulture oziroma kulturne diplomacije. V času odprtega mednarodnega arhitekturnega natečaja za Novo UGM in dokončnega formuliranja vodstvene strukture za EPK Maribor 2012, sta mednarodni dialog in čezmejno povezovanje mest še bolj aktualni.

Z zadnjo panelno razpravo se končuje serija dogodkov, na katerih so Kunsthaus Graz, Umetnostna galerija Maribor in Haus der Architektur Graz skušali izpostaviti dinamiko čezmejnega prostora na Štajerskem z izmenjavo izkušenj, vzpostavljanjem stikov in utiranjem poti sodelovanju med avstrijsko- in slovensko-štajerskimi kulturnimi ustanovami. Razprave so se celo leto izmenično odvijale v Gradcu in Mariboru.

Z nagajivim naslovom serije razprav so se prireditelji s humorjem trudili preseči pretekle zgodovinsko pogojene prepade in razmejitve in se ozreti v prihodnost.

Tudi za zadnje srečanje je organiziran brezplačen prevoz z avtobusom do Gradca in nazaj. Panelna razprava bo simultano prevajana v slovenski jezik.


Več:
>>Umetnostna galerija Maribor
>>Kunsthaus Graz
>>Haus der Architektur Graz

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

ana kucan
MARBURG, 7.12. 2009, 11:32

Marburg?

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
>>Umetnostna galerija Maribor
>>Kunsthaus Graz
>>Haus der Architektur Graz
na vrh