info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
4. 12. 2009

Podeljene trendove nagrade

Uredništvo
V prostorih Hotela Lev v Ljubljani so na slavnostni prireditvi podelili slovenske nagrade za vizualno ustvarjalnost, TREND 2009. Letošnje trendovo priznanje za življenjsko delo je prejel prof. dr. Stanko Kristl, eden naših ključnih modernističnih arhitektov, med njegovimi najbolj znanimi deli je Univerzitetni klinični center v Ljubljani. Nagrado mu je izročil častni gost prireditve, gospod predsednik Republike Slovenije, dr. Danilo Türk.

Strokovna žirija je izbrala še štiri nagrajence, ki so v zadnjem letu najbolj izstopali z vrhunskimi dosežki na področju vizualne ustvarjalnosti. Sodobni intermedijski umetnik Vadim Fiškin je bil nagrajen za svojo prostorsko instalacijo Tour en l’air, podjetnik Silvo Kačar za blagovno znamko svetil Vertigo Bird, stilist Emil Rebek za objave svojih modnih zgodb v vplivnih evropskih modnih revijah, fotograf Jane Štravs pa za razstavo American Express.

Trendove nagrade so letos pod taktirko Jožice Brodarič, ustanoviteljice in avtorice projekta Trend, podelili že devetič zapored. Trendove nagrade so nastale leta 2001 z namenom vrednotenja slovenske modne produkcije in vizualne kreativnosti v najširšem pomenu besede, od oblikovanja in fotografije do arhitekture, oblikovanja in sodobne umetnosti. Doslej je Trendove nagrade prejelo 59 ustvarjalcev, z letošnjimi vred pa se bo njihovo število povzpelo na 64. Nagrado za življenjsko delo so doslej prejeli Majna Sevnik (2001), Bernarda Jeklin (2002), Vesna Gaberščik (2003), prof. Niko Kralj (2004), Saša J. Mächtig (2005), Matjaž Vipotnik (2006), Miki Muster (2007) in Edvard Zajec (2008).

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.Stanko Kristl, Univerzitetni klinični center (1977)

na vrh