info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
16. 6. 2010

Po projektih za kulturno prestolnico to soboto vodi Roger Riewe

Uredništvo
V soboto zvečer se med natečajnimi projekti za Maribor 2012 lahko sprehodite z Rogerjem Riewejem, predsednikom ocenjevalne komisije za izbor nove brvi in ureditve Lenta. To bo torej priložnost, da se skozi labirint več kot 400 projektov v UGM prebijete pod vodstvom simpatičnega profesorja Rieweja in ga kot predsednika ene od komisij tudi povprašate, kako je potekal izbor zanimivih projektov v Mariboru.

Roger Riewe je skupaj s partnerjem Florianom Rieglerjem danes med najbolj opaznimi arhitekti, ki delujejo v Avstriji. Po rodu Nemec, je profesor Riewe aktiven na različnih področjih, od Koelna, kjer je svetovalec v županovem odboru za načrtovanje do Graza, kjer vodi svojo arhitekturno pisarno in predava na Tehniški univerzi. Riewe je predaval na različnih univerzah po svetu, od rotterdamskega Berlageja, do Barcelone, Benetk in Calgaryja v Kanadi.

Na razstavi, ki je zapolnila stare prostore UGM od tal do stropa, je predstavljenih 400 idejnih rešitev mednarodnega arhitekturnega natečaja za ureditev nabrežja reke Drave, novo peš in kolesarsko brv čez reko Dravo ter novo zgradbo UGM. Natečaj, ki ga je za ureditev področja reke Drave razpisala Mestna občina Maribor pod okriljem Mednarodne zveze arhitektov, je privabil arhitekte iz 50 držav sveta. Zunanji pogled na mesto, inovativnost in svežina, ki jo prinašajo projekti za Maribor, naj bi se v prihodnjih letih materializirali v novi podobi glavne mestne vedute in Maribor zaznamovali kot kulturno prestolnico Evrope leta 2012.

Vodstvo po razstavi bo potekalo v okviru Poletne muzejske noči v UGM, kjer bodo tudi vodstva v španščini, romščini in francoščini, zvečer pa vas bo zabavala skupina Papir.


Več:
>>Umetnostna galerija Maribor

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
VODSTVO PO RAZSTAVI / Mednarodni arhitekturni natečaj EPK - reka Drava 2012

sobota, 19. junij 2010, ob 20.00
Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva 6

Roger Riewe, arhitekt, predsednik žirije

Vodstvo bo potekalo v angleškem jeziku!Z otvoritve razstave mednarodnega arhitekturnega natečaja EPK reka Drava 2012


Roger Riewe

na vrh