info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
10. 12. 2004

Evropska nagrada za arhitekturo Philippe Rotthier

Uredništvo
Arhitekturna nagrada Philippe Rotthier je namenjena prenovi mest. Za trienalno nagrado lahko kandidirajo tiste arhitekturne rešitve, ki upoštevajo in spoštujejo naravno in kulturno okolje v katerem so nastale.

Rotthierjeva fundacija išče nove zgradbe v Evropi, postavljene v kulturno krajino ali v zgodovinska mesta in urbane strukture, ki ta svoja okolja ne kazijo, ampak vzpostavljajo dialog s tradicijo in svojim okoljem. Imenuje se po belgijskem arhitektu Philippeu Rotthieru, ki je nagrado ustanovil leta 1982. Nagrado bodo podelili v oktobru 2005 že sedmič po vrsti. Prispele projekte bo presojala interdisciplinarna žirija v sestavi: Matali Crasset, Bruno Foucart, Sergio Frau, Charles Jencks, Franocise Lalande, Francois Loyer, Dimitri Posphyros, Oscar Tusquets, David Watkin in drugi.

Predloge in projekte je potrebno poslati do 15. aprila 2005 na naslov Fundacije za arhitekturo v Bruslju.

Naslov:
Fondation pour L'Architecture
55 Rue de L'Ermitage
1050 Bruxelles/Brussels
Belgique/Belgium


Več:
>>Fondation pour l'architecture / Le Prix Philippe Rothier

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh