info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
22. 2. 2005

Program ESPON zaposli pripravnika

Marko Peterlin
ESPON (European Spatial Planning Observation Network) je program, ki deluje v okviru iniciative Interreg III znotraj strukturnih skladov. Njegov namen je boljše poznavanje prostorskih trendov v evropskem merilu in prostorskih učinkov različnih politik, kot tudi razvoj analitičnih orodij ter možnih scenarijev prostorskega razvoja.

V okviru programa je v teku izdelava več kot 28 projektov uporabnih raziskav, ki jih po pogodbah izvajajo transnacionalne projektne skupine, sestavljene iz partnerjev iz vseh držav članic EU, držav kandidatk ter sosednjih držav Norveške in Švice. Celoten proračun programa obsega približno 17 milijonov evrov.

Koordinacijska enota programa ESPON v Luksemburgu razpisuje delovno mesto pripravnika (trainee) za obdobje petih mesecev. Delo je posebej primerno za mlade planerje, geografe, arhitekte ali krajinske arhitekte, ki so nedavno začeli svojo profesionalno pot ali pa so študenti podiplomskih programov. Posebej za take, ki jih zanima prostorsko načrtovanje v evropskem merilu bi bilo delo dragocena izkušnja in odlična referenca za vnaprej. Koordinacijska enota v Luksemburgu trenutno zaposluje 7 ljudi in je ekipa pretežno mladih strokovnjakov. Nahaja se v mestu Esch-sur-Alzette, 15 km jugozahodno od mesta Luksemburg, blizu francoske meje.

Rok za oddajo prijave je 1. marec 2005. Več informacij o razpisu je na voljo na spletni strani ESPON. Na spletni strani programa je mogoče najti tudi vsa vmesna in končna poročila projektov. Na Ministrstvu za okolje in prostor, Uradu za prostorski razvoj je kontaktna oseba za program ESPON Marko Peterlin.


Več:
>>ESPON - Evropska mreža... / Trajekt, 19.5.2004
>>ESPON / razpis
>>Regionalna politika - Inforegio

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
na vrh