info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
14. 3. 2005

Predavanje o rekonstrukciji Birminghamskega Bullringa

Uredništvo
V četrtek, 17.03.2005 bo ob 18.00 v ovalni sobi na Urbanističnem inštitutu RS v Ljubljani predavanje o rekonstrukciji območja Bull Ring v Birminghamu. Predaval bo britanski arhitekt in urbanist Joe Holyoak, svoje izvajanje pa je naslovil "Cesarjeva nova oblačila".

Joe Holyoak je arhitekt in urbanistični oblikovalec. Je profesor na Fakulteti za arhitekturo in krajinsko arhitekturo Univerze srednje Anglije (UCE) v Birminghamu in dejaven načrtovalec. Predava na dodiplomskem študiju arhitekture in podiplomskem študiju urbanističnega oblikovanja. Bil je zunanji izpraševalec na univerzah Oxford Brookes in Heriot-Watt, Edinburgh. Osrednje teme njegovega raziskovalnega dela so urbana prenova, oblikovanje, raba in upravljanje urbanih prostorov in arhitektura 19. in 20. stoletja. V urbanistični praksi se posveča spremembam in prenovi povojnih stanovanjskih sosesk.

Dejaven je tudi v politični in praktični areni urbanističnega konzervatorstva, zlasti v Birminghamu. Je član mestne svetovalne skupine za območja varovanja, konzervatorskega trusta Birminhghama, izvršilnega odbora oblikovalske iniciative Birminghama in podpredsednik viktorijanskega društva (skupina Birmingham in West Midlands) ter predsednik njegovega pododbora za projekte.

O navedenih temah pogosto piše oziroma se oglaša v različnih medijih. Lani je izdal publikacijo Street, subway and mall, študijo o spremembah urbanega prostora zaradi prenove območja Bull ring v Birminghamu, in Remaking Birmingham; the visual culture of urban regeneration (Routledge, 2004). V kratkem bo Viktorijansko društvo izdalo njegovo študijo o arhitektih Martinu in Chamberlainu v monografiji 19th Century Birmingham Architects.

Nedavno je, skupaj s kolego z UCE, Noho Nasserjem, organiziral državno konferenco Urban Space and Anti-social Behaviour. Zdaj deluje v skupini, ki jo je najel Odbor za arhitekturo in grajeno okolje, da bi vodili delavnice o urbanističnem oblikovanju za občinske svetnike in uradnike v štirih angleških regijah.


Več:
>>Preporod za trge in ulice / TrajekT / Branje, 13.12.2004

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

Prenovljeno območje Bullring v mestnem središču Birminghama z veleblagovnico Selfridges (Future Systems)

na vrh