info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
4. 5. 2005

CCEA vabi k sodelovanju pri projektu "SVEŽA KRI"

Uredništvo
Young Blood je pilotni projekt Centra za Centralno Evropsko Arhitekturo (CCEA), ki predstavlja delo mladih arhitekturnih studijev v Češki republiki, Slovaški, Sloveniji, Poljski, Madžarski. Prva faza projekta, celovita razstava z naslovom, I’m a Young “Czeck“ Architect!, je bila izvedena na Češkem, sledi ji Slovaška. Tokrat organizator zbira prijave za Slovenijo.

"Razstava predstavlja nasprotje formalni arhitekturni debati. Z njo bi radi vpeljali dialog med mladimi in neuveljavljenimi studiji, strokovnjaki in široko publiko. Razstava bo predstavila delo mladih arhitekturnih ateljejev. Naš namen ni predstaviti končno realizacijo, temveč bi se radi približali vašemu načinu dela pri reševanju arhitekturnih nalog. Pri tem procesu se razvije veliko kreativnih idej, ki bi jih radi spoznali in predstavili. Cilji projekta se nanašajo na težave povezane z odnosom arhitekt – investitor, arhitekt - institucije in arhitekt – država," je zapisano v vabilu k sodelovanju.

Naloga:
Odgovoriti na trditev I’m a young “Slovene“ architect na prostoru 3.6 m3 .
Vsaka instalacija mora biti:
1. samo stoječa
2. varno in nezahtevno ovita zaradi transporta ( maksimalna velikost 1,2 x 1,0 x 0,5 m, ovoj je lahko del instalacije)
3. opremljena z navodili za montažo
Vir elektrike (220 V) je razpoložljiv na kraju izvedbe.

06.06.2005 – oddaja pisnega ali drugih konceptov preko elektronskega naslova (info@ccea-info.org) ali pošte (velja poštni žig dneva oddaje)
13.06. 2005 – CCEA bo obvestila, kateri projekti so izbrani in se bodo izvajali
01.08.2005 - fotografije instalacij morajo biti poslane po pošti, na naslov CCEA
15.08. 2005 – sprejem izbranih instalacij na CCEA
01-05.09.2005– otvoritev razstave v Ljubljani do 25.09.2005
05-06.10. 2005 –otvoritev razstave v Pragi CCEA

Realizacija:
Razstava bo postavljena od 05/06.10.2005 do 27.11. 2005 v prostorih Centra za Centralno Evropsko Arhitekturo, U Půjčovny 4, Praga 1.
Izdan bo katalog k razstavi, ki bo vseboval vizualne dokumente, vaš portfolio in seznam kontaktnih naslovov. Po končani razstavi bodo katalogi razdeljeni po knjigarnah.
Projekt Young Blood je potovalnega značaja. Na koncu bo izvedena selekcija del izmed vseh šestih delov. Najboljša dela bodo potovala po sodelujočih in nesodelujočih državah.
Slovenski koordinator projekta je KUD C3.

Več:
>>CCEA - organizator
>>Prijavnica
>>Razpisna dokumentacija
tel/fax: +420 222 248 118

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.


na vrh