info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
5. 5. 2005

Začasna interaktivna cona: park za Filozofsko fakulteto

Uredništvo
Skupina TEMP, platforma neformalne mreže posameznikov in skupin, je te dni okupirala park za Filozofsko fakulteto v Ljubljani. V parku - začasni interaktivni coni - je skupina postavila paviljon, kjer se odvija serija različnih dogodkov - predavanj, delavnic, debat, performansov, filmskih projekcij in koncertov. Cilj akcije je aktiviranje latentnih javnih prostorov, iskanje novih možnosti njihove uporabe in opozarjanje na splošno problematiko privatizacije javnega prostora.

Akcija se odvija od 04.05 do 12.05.2005.
Vabljeni k udeležbi!

PROGRAM


04.05. sreda
Postavitev paviljona in predstavitev skupine TEMP
20h večmedijski dogodek: Projekt mesto in skupina Olivija

05.05. četrtek
13h delavnice (kiparska, grafiti, začasne strukture, itd.)
17h predavanji
Ksenija H. Vidmar: Kvadratura kroga - dileme in izzivi bolonjskega visokošolskega prostora
Jože Barši: Umetnost in javni prostor
21h Politično nekorektni filmski festival

06.05. petek
13h delavnice, session
Kulturna tržnica
17h predavanji:
dr. Dušan Rutar: Realizem avantgarde v obdobju simulacij
dr. Igor Škamperle: Arhetipi v arhitekturi
21h Politično nekorektni filmski festival

07.05. sobota
13h delavnice
17h CODEEP soundsystem

09.05. ponedeljek
13h session
17h predavanji:
Tadej Glažar: Manifest črne gradnje
Tadej Pogačar & Anja Planišček: Code red – Working Unit 1, predstavitev projekta
20h plesno glasna predstava: Kaprica
21h glasbeni dogodek: Ksenija Jus, kantavtorica
22h video-zvočna instalacija: Louis Figuer

10.05. torek
13h session
15h preformans: Nuša Pavko, Aleksandra Gruden
18h debata: Skvotiranje, okupacija in drugačni načini začasnega organiziranja prostora

11.05. sreda
13h session
14h performans: Kitch >totalna rasprodaja<
17h simpoij: Agregat predstavitev nove številke
20h Drum`n`Bass dogodek: DJ D_EZ in Small but dangers

12.05. četrtek
Festival Prostorož: postavitev urbane opreme
20h Teater Narobov - Fantastični kabare

Med rednim programom bodo potekale različne debate, delovanje kluba K16, informiranje o politični poziciji študentskih organizacij, preformansi, instalacije in številne druge samoiniciativne dejavnosti. VABLJENI K SODELOVANJU!

Iz obvestila medijem Skupine TEMP:

TEMP smo planerji in uporabniki hkrati, ker z definiranjem funkcije definiramo kraj in čas dogodka. TEMP je avtonomna akcija neformalne mreže delovnih skupin in posameznikov. Deluje heterogeno in se nenehno širi. Naše skupne ideje in cilji se nanašajo na javni prostor kot prostor javnosti. Zanimajo nas različni vidiki delovanja v tem prostoru. Našo političnost in kritičnost gradimo samoorganizaciji skupin posameznikov in načelu vračanja javnega prostora javnosti. Iščemo nove načine delovanja in drugačno pristopanje k problematiki formaliziranega in privatiziranega mesta, ki za seboj pušča degradirane cone. V naših predhodnih raziskavah degradiranih con izpostavljamo predvsem delovanje od spodaj navzgor, ki se sproža z ilegalno gradnjo začasnih struktur. Od tukaj smo si izposodili metodo, ki obsega naslednje nivoje strategije: neformalno mesto kot kontekst, aktivni prostor kot diskurzivno polje, konstruirano situacijo kot sporočilo in kreativno deregulacijo kot način delovanja.

Za izvajanje trenutnega projekta smo izbrali lokacijo parka med Rimsko in Aškerčevo cesto. Razlog je neposredna bližina fakultet, študentskih servisov, itn. To nam ponuja možnost apela na študentsko indiferenco v problematiki formalizacije in privatizacije Univerze ter ostalih študentskih institucionalnih nivojev, kar predstavlja enega izmed številnih primerov degradiranega javnega polja.”


V skupini TEMP delujejo Svobodna Katedra, Kulturni sektor K16, Agregat, Ljudmila, Radio Študent, MARŠ, Dost.je, Code EP, Kitch, PI-FF.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.na vrh