info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
18. 5. 2005

IYDEY - Design in biznis z roko v roki

uredništvo
Letos British Council prvič organizira mednarodni natečaj za mlade podjetnike, ki se ukvarjajo z oblikovanjem oziroma promocijo oblikovanja. 'Young Designer Entrepreneur of the Year' je nagrada, za katero se lahko potegujejo mladi kreativci in strokovnjaki s sledečih področij:
- arhitektura, interier, krajinska arhitektura;
- grafično oblikovanje: komunikacije, založništvo, branding, multimedia;
- produktni design: pohištvo, industrijski design in umetna obrt;
- interaktivni in digitalni mediji;
- promocija designa: razstave, dogodki, festivali in podjetništvo.

Od udeležencev se ne pričakuje, da so izključno strokovnjaki s področja oblikovanja, vendar morajo imeti močan vpliv na tem področju.

Splošni pogoji. Udeleženec naj:
- bo star med 25 in 35 let,
- bo dejaven na zgoraj navedenih področjih v sektorju oblikovanja,
- bo podjeten in naj ima izkušnje s področja promocije designa, še posebej v komercialnem kontekstu,
- ima dobro znanje angleškega jezika.

Na natečaju bodo letos poleg Slovenije sodelovale še Argentina, Indija, Libanon, Litva, Nigerija, Filipini, Poljska, Romunija in Tajska. V vsaki državi bo izbran en finalist, ki bo imel možnost septembra 2005 odpotovati v Veliko Britanijo, na desetdnevno spoznavno turnejo britanske industrije oblikovanja. Obisk se bo zaključil na sejmu 100% Design, kjer bo tudi izbran končni zmagovalec. Le-ta bo izmed desetih finalistov izbran na podlagi predstavitve in pogovora z žirijo, ki bo sestavljena iz elitnih britanskih strokovnjakov s področja designa. Vsi finalisti bodo imeli možnost navezovanja stikov s poslovnimi partnerji in promocije lastnega dela na stojnici British Councila.

Nagrada je vredna GBP 7,500 in bo prilagojena specifičnim potrebam zmagovalca (npr. serija krajših tečajev, podiplomski študij v Veliki Britaniji ali obisk britanskih strokovnjakov v državi, od koder prihaja zmagovalec).

Prijavite se lahko do 18. junija 2005. Natančna navodila najdete na spletna stran projekta www.britishcouncil.si

Dodatne informacije o nagradi: Sandra Hlebš, tel 01 300 20 37
sandra.hlebs@britishcouncil.si

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
na vrh