info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
19. 5. 2005

EUROPAN 8 v Sloveniji

Nacionalni sekretariat Europan Slovenija
Otvoritveni dogodek, 26.5.2005, ob 18h, Fakulteta za arhitekturo. Slovenija že drugo leto zapored sodeluje v evropskem natečaju Europan, ki se letos navezuje na temo “evropska urbanost in strateški projekti.” Natečaj, na katerem lahko sodelujejo arhitekti do 40. leta starosti, je bil uradno razpisan 7.3.2005 in se zaključuje 26.9.2005.

Sodelujoči lahko izbirajo med 74 natečajnimi lokacijami po vsej Evropi, ki so razdeljene na več tematskih sklopov: graditi z naravo, urbanizacija z infrastrukturo, recikliranje urbane matrice, generiranje novega... Rezultati natečaja bodo znani 13. 2. 2006. Na natečaj se je mogoče prijaviti preko spleta vse do 26.9.2005 na naslovu www.europan-europe.com

V okviru predstavitve obeh slovenskih natečajnih lokacij v Brežicah in Mariboru bo Nacionalni sekretariat Europan Slovenija organiziral otvoritveni dogodek in predstavitev Europana v četrtek 26.5.2005 ob 18.00 uri v Plečnikovi predavalnici na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani. Program dogodka bo naslednji:

STANOVANJSKA POLITIKA V SLOVENIJI
Jože Novak (Stanovanjski sklad RS)
Špela Videčnik (Ofis Arhitekti)

EVROPSKA URBANOST - EUROPAN 8
Bert van Meggelen (Europan Nizozemska)
Tadej Glažar, Blaž Križnik, Marko Studen (Europan Slovenija)

KAKO ZMAGATI? EUROPAN KNOW-HOW
Bernd Vlay (Europan Avstrija)
Mojca Gužič-Trplan, Ana Cankar (zmagovalki Europan 7)

NATEČAJNA LOKACIJA V BREŽICAH
Mateja Sušin-Brence (Občina Brežice)

NATEČAJNA LOKACIJA V MARIBORU
Uroš Lobnik, Ljubo Mišič (Zavod za urbanizem Maribor)

DISKUSIJA IN POGOSTITEV

V začetku junija bo organiziran še ogled obeh lokacij, natančni datum bo sporočen naknadno.

Povezave:
www.europan-europe.com
www.stanovanjskisklad-rs.si

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.


na vrh