info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
24. 5. 2005

Razgrnitev prostorskih aktov za Šumi in Kongresni Trg

uredništvo
V prostorih Krajevne skupnosti Center na Štefanovi 9 in v prostorih MOL, Oddelka za urbanizem na Poljanski 28 sta javno razgrnjena predloga za nova prostorska akta ureditve Kongresnega trga in območja Šumi. Javna razprava ob razgrnitvi je bila 18.maja 2005, razgrnitev pa je na ogled do petka, 27. maja.
Skupina arhitektov - G. Košak, S. Kristl, J. Lajovic, V. Pust in J.Vrhunc, ki se je udeležila razgrnitve in javne razprave, opozarja na probleme, povezane z obema predlogoma: neskladnost z zmagovalnim natečajnim projektom iz 90.let, prekomerno povečanje gabaritov, pomanjkljivo načrtovana podzemna garaža, necelostno reševanje prometne ureditve Slovenske ceste in ne nazadnje pritisk zasebnega na javni sektor. Na uredništvo Trajekta je skupina poslala poziv širši strokovni javnosti in izjavo O prostorskih aktih za Kongresni trg in Šumi. Strokovne kolegice in kolege pozivajo k njenemu podpisu.
Poziv objavljamo spodaj, izjava pa je na voljo na:

>>IZJAVA


Spoštovani strokovni kolega!

Z objavama v dnevnikih Delo in Dnevnik (17.5.2005) o sprejemu Predloga Odloka Zazidalnega načrta za Šumi in Kongresni trg na Mestnem svetu, nas je postalo nekaj arhitektov pozornih na uradno pripravo pomembnega akta in smo šele tako sploh zvedeli za najavljeno javno razpravo. Te smo se, spodaj podpisani sedanji avtorji iniciative za podpis Izjave udeležili 18. maja v prostorih Četrtne skupnosti Center, skupaj z še nekaj ostalimi zainteresiranimi kolegi in delom občanov.
Javnost je bila o njenem kraju in terminu sicer pomanjkljivo obveščena. Žal v prostorih javne razprave razstavljeno gradivo sploh ni bilo na ogled, ker je bila ta na Štefanovi 11(!?) namesto v najavljenih prostorih Štefanove 9: to je deloma tudi handicapiralo podano vsebino pripomb!
Na razpravi pa smo bili seznanjeni s predlogom Odloka le z močno reducirano/omejeno »powerpoint projekcijo s strani MOL, Oddelek za urbanizem in izdelovalca »Citystudio« (po novi idejni zasnovi prof. Podrecce).
V diskusiji smo nato iznesli večino pripomb, dilem in argumentov, ki so predmet sedaj predložene Izjave v podpis.

Pozivamo Te, da si razstavljeno gradivo ogledaš na Oddelku za urbanizem MOL, na Poljanski 28 (celodnevno!) ali v četrtni skupnosti center na Štefanovi 9 (v uradnih urah: 10-12 h) in nato, če se seveda strinjaš, izjavo sopodpišeš.
Ker je potrebno izjavo pravočasno vpeti v pripombe Javne razgrnitve, je nujno, da Tvoj podpis dobimo (po pošti, e-mailu ali faxu!) NAJKASNEJE DO PETKA, 27. MAJA DO 10. URE NA ZAPS, Vegova 8, ali da jo tam sam podpišeš.

Zahvaljujemo se Ti za sodelovanje pri sooblikovanju izhodišč v smislu javnega interesa za simbolno in programsko najpomembnejše mestno okolje v Ljubljani.

S kolegialnimi pozdravi: Na razpravi prisotni D.Hvala, G.Košak, S.Kristl, J.Lajovic, V.Pust, J.Vrhunc; vsi l.r.

Ljubljana, 23. maja 2005


 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Skupina
Potrebni naslovi/e.mail, 25.5. 2005, 08:49

V pismu smo pomotoma pozabili navesti spodaj navedenepovezave z Zbornico arhitektov:
tel. (01) 24 20 670
fax: (01) 24 20 680
E-mail:: zaps@zaps.si


Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh