info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
31. 5. 2005

Kakšne parke potrebuje Ljubljana?
ProstoRož letos že drugič zapored z efemernimi instalacijami opozarja na skrite potenciale mestnega središča. Ob zaključku projekta ProstoRož, 11 Ljubljanskih parkov, bo v ponedeljek, 6. junija 2005 v Atriju ZRC SAZU potekala okrogla miza, sklicana na pobudo nosilk projekta ProstoRož, arhitekt Maše Cvetko, Ane Čeligoj in Alenke Korenjak.

Če je lanskoletni projekt v novem kontekstu poudaril zapuščene, a zanimive prostore v strukturi mestnega jedra, kot so atriji, stopnišča, prehodi in veže, letošnji ProstoRož opozarja na velik, a neizkoriščen potencial zelenih površin v središču Ljubljane. Cilj okrogle mize ni le opozoriti na stanje in probleme ljubljanskih parkov, temveč skušati konstruktivno sestaviti program aktivnosti v sodobnih parkih ter poiskati možnosti za njihovo urejanje in vzdrževanje po principu javno-zasebnega partnerstva.

Na okroglo miyo so povabljeni gostje arhitekt Janez Koželj, krajinska arhitektka Ana Kučan, socilolog Matjaž Uršič, Zoran Thaler, predsednik uprave podjetja Simobil in predstavnik Mestne občine Ljubljana. Razgovor bo vodila Maja Vardjan.


Več:
>>Festival Pomladi

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh