info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
23. 6. 2005

Sunek - 26. grafični bienale

Uredništvo
Otvoritev 26. grafičnega bienala, ki letos praznuje 50 let, bo v četrtek, 23. junija 2005 ob 21. uri pred Tobačno tovarno v Ljubljani. Tobačna tovarna je poleg Mednarodnega grafičnega likovnega centra letos prizorišče razstav in dogodkov.

Razstava jubilejnega grafičnega bienala bo postavljena v nekdanjem skladišču tobaka. Tri spremljevalne razstave bodo na ogled v Mednarodnem grafičnem likovnem centru .

Na bienalni razstavi v prostorih Tobačne Ljubljana se bo predstavilo osemnajst ustanov iz vsega sveta, ki se ukvarjajo z grafiko. V Mednarodnem grafičnem likovnem centru bo razstava ameriškega avtorja Raymonda Pettibona, prejemnika Velike častne nagrade 25. mednarodnega grafičnega bienala ter dve razstavi, posvečeni slovenski grafiki. Najlepše grafike predstavljajo slovensko grafiko zadnjih petdesetih let, Prva linija pa avantgardne in alternativne tiske v Sloveniji od konceptualizma do danes.


Več:
Sunek

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh