info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
24. 8. 2005

Javni prostor na Mladih levih

Uredništvo
V okviru festivala Mladi Levi bodo med 27. in 30. avgustom potekale tudi klepetalnice na temo "Javni prostor". Festival, ki se odvija v Stari elektrarni v Ljubljani se je v letu 2005 preoblikoval v Mladi levi sezono. Gre torej za celoletno dogajanje, ki poleg gledaliških in plesnih predstav zajema tudi delavnice, seminarje in okrogle mize.

Kot pravijo organizatorji klepetalnic v napovedniku, se je "javni prostor v zahodni kulturi razvil iz starogrškega trga, kjer je Sokrat vodil svoje filozofske diskusije, kjer je ljudstvo razpravljalo o pravici, dobrem in slabem v politiki, o zakonih." V štirih večerih bodo različni gostje in obiskovalci razprli nekaj vprašanj o vlogi in dostopnosti javnega prostora danes. Razprava bo prvi dan skušala odgovoriti na nekaj splošnih vprašanj: Kaj je javni prostor? Čigav je javni prostor? Komu je dostopen in kdo je iz njega izgnan? Drugi dan bo namenjen arhitekturi in javnemu prostoru, naslednja dva pa umetnosti in intimnosti v spektur javnega.

Gostje na klepetalnicah bodo Ana Kučan, Karel Polak, Janko Rožič, Zdenka Badovinac, Janez Koželj, Bratko Bibič, skupina TEMP, Drago Kos, Trajekt, Luka Frelih, Blaž Peršin, Maja Simoneti, Matevž Čelik, Ivan Stanič, Maja Hawlina... Klepetalnice bo moderirala Nevenka Koprivšek.


Več:
>>Zavod Bunker

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh