info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
20. 9. 2005

Razstava evropskih umetniških šol
Otvoritev razstave, ki je del mednarodnega intermedijskega projekta eu-stuart.si mednarodne razstave del študentov evropskih umetniških šol, bo v torek 20. septembra 2005 ob 20.uri v prostorih šole Famul Stuart.

Mednarodni projekt eu-stuart.si organizirata Kulturno društvo Galerija GT in FAMUL STUART Šola uporabnih umetnosti iz Ljubljane, ki v medsebojnem dialogu in povezovanju le tega z novimi in svežimi idejami, nadaljujeta uspešno zgodbo in začrtano pot ter tako še naprej ostajata ključna elementa na področju povezovanja komponente izobraževanja in razstavne dejavnosti v Sloveniji. Šola uporabnih umetnosti FAMUL STUART pravkar vpisuje v triletne programe fotografije, videa, animacije, interakcije, kiparstva, keramike in ambienta.

Vabimo vas na otvoritev intermedijske razstave, ki predstavlja začetno točko mednarodnega projekta eu-stuart.si, v katerem s svojimi deli sodelujejo študenti evropskih umetniških akademij. Izbor video del, ki bodo predstavljeni na razstavi in na kasnejših projekcijah je izbrala strokovna komisija v sestavi: Tevž Logar, Rene Rusjan in Miran Kreš.

eu-stuart.si je naziv za projekt, ki deluje kot komplement večih intermedijskih razstav na območju republike Slovenije in tudi drugih spremljevalnih dogodkov (prezentacije, pogovori z umetniki, predavanja,….) in bi ga lahko formalno lahko razdelili v tri sklope.
Prvi sklop so razstave, ki bodo v letu 2005/2006 razpršene po celotnem prostoru republike Slovenije, kar je vsekakor glavna značilnost projekta eu-stuart.si. S tem želimo opozoriti na centralizacijo umetnosti v Sloveniji in problem slabega povezovanja regionalnih kulturnih centrov ter drugih umetnostnih institucij.

Drugi sklop je dvojezična publikacija, ki bo vsebovala ustrezno vizualno gradivo in teoretski argument izbranih video del, ki bodo predstavljena v sklopu projekta eu-stuart.si.

Spletna stran http://www.eu-stuart.si/ je zadnji sklop, ki bo posamezne dele projekta European Art Students Digital works povezala in omogočila dostopnost projekta še širši publiki. Na spletni strani bo objavljen tekst, vizualni material, biografije sodelujočih, dokumentacija projekta in druge informacije o projektu.

V okviru projekta se bo zgodil tudi zatvoritveni dogodek in sicer predavanje medijske umetnice Grace Schwindt, ene od sodelujočih avtoric lanske izdaje. Dogodek se bo zgodil v četrtek 6.10 2005 ob 20.uri v klubski sobi KUD France Prešeren.

Projekt eu-stuart.si je torej celosten projekt, katerega posamezni sklopi lahko delujejo samostojno, optimalni učinek pa je seveda dosežen le ob pogledu na celoto. Vsekakor je potrebno izpostaviti medkulturno sodelovanje, ki bogati tako posameznike, ki so udeleženi v projektu, sodelujeoče institucije in nenazadnje bogati mesta v katerih projekt eu-stuart.si poteka in s tem krepi podobo mesta na zemljevidu kulture in umetnosti.


Več:
>>Famul Stuart

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh