info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
26. 9. 2005

Zbornica uvaja še eno nagrado za arhitekte

Uredništvo
Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS) se je očitno odločila, da bo pričela podeljevati svoja strokovna priznanja. Kot piše v prvem razpisu za priznanja, je njihov namen stimulirati ustvarjalno delo ter usmerjati pozornost širše javnosti na kakovostno arhitekturo in njeno kulturno razsežnost.

Zbornica bo podeljevala tudi priznanja za posebne organizacijske in širše strokovne prispevke pri razvoju in uveljavitvi institucije ter stroke. Priznanja bodo častna, brez finančnih nagrad.

Nova priznanja se bodo imenovala Zlati svinčnik in Platinasti svinčnik. Svinčnike bo podeljevala Komisija za priznanja, ki jo bo na predlog upravnega odbora vsako leto potrdil Skupščinski svet ZAPS. Komisijo bo sestavljalo pet članov, vsaj eden od njih pa bo moral priti iz druge države.

Obenem bo Skupščinski svet ZAPS podeljeval diplome in imenoval častne člane Zbornice.

Te dni je na spletnih straneh ZAPS že objavljen razpis za zbiranje predlogov. Nagrade in priznanja bodo podelili na Kongresu slovenskih arhitektov v novembru. Letošnji kongres bo 11. novembra 2005 v Cankarjevem domu. Ob kongresu bo v prostorih ZAPS na Vegovi 8 v Ljubljani tudi razstava.

Razpis za nagrado si lahko snamete na spletnih straneh Zbornice.


Več:
>>ZAPS

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Anonimnež
ORDEN NA PRSA!, 28.9. 2005, 18:29

No pa smo dočakali! Končno so naši borci za stroko, prepoznavni po štemplju A in U od 01 do 10, iznašli še način, kako si bodo nadeli priznanja. Ne sicer za presežke v stroki, ampak za svoje birokratske zasluge- ki jasno, koristijo predvsem njim (škodijo pa vsem nam). Mislim na izum 'Zakona o arhitekturi', ki bo dodatno napolnil ZAPS-ovo kaso, saj predvideva obvezno clanarino se za vse arhitekturne doo-je (dodatno k članarinam posameznikov). Čestitam.
Stroški nujnega 'strokovnega kongresa' in 'martinovega rajanja', ki spremlja zmagovalno vzdušje ob podelitvi, gredo seveda na račun plebsa. Me res zanima koliko članov bi imela ta zbornica, če bi se dalo profesionalno delovati drugače. Blizu nule, gospodje.


Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh