info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
26. 9. 2005

Češki in slovaški tipografi v Ljubljani

Uredništvo
Medtem, ko grafični in drugi oblikovalci vidnih sporočil urejajo svoje prijave na 2. bienale vidnih sporoči, organizator stopnjuje temperaturo pred bienalom. Sredi oktobra se v MGLC v Tivolskem gradu v Ljubljani odpre razstava, ki je nikakor ne bi smeli zamuditi.

13. oktobra se v prostorih MGLC v tivolskem gradu odpira odličen pregled sodobnih čeških in slovaških oblikovalcev črkovnih vrst in tipografije. Kot pove že celotni naslov: experiment and typography (eksperiment in tipografija), obsega dela, ki so nastala v ustvarjalnem procesu, oprtem na eksperiment. Bistvo razstave je, da si ne ogledujemo le rezultatov tega procesa, temveč celoten razvoj. Razstava vas vabi do 13. novembra vsak dan, razen ob ponedeljkih in torkih, 11.00–18.00.

Na dan otvoritve vam priporočamo obisk predstavitvenega predavanja kuratorjev razstave, Johanne Bilak in Alana Zarube. Brezplačno, v prostorih MGLC, ob 16. uri, v angleškem jeziku.

Razstavo organizirajo Fundacija Brumen, Alba Design Press in Mednarodni grafični likovni center.


Več:
>>Fundacija Brumen

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh