info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
11. 10. 2005

Izvirne hiše za izvorno raznolikost
Na svetovni dan bivalnega okolja, so v četrtek, 6. oktobra 2005, ob 19. uri v v Ribnici odpirli razstavo arhitekturne delavnice študentov arhitekture, naslovljeno kot Izvorno in izvirno. Delavnico je fakulteta organizirala skupaj s podjetjem Riko hiše, študentje pa so se ukvarjali z zasnovami hiš, ki naj bi pripomogle k ohranjanju raznolikosti slovenskega prostora.

V arhitekturni delavnici, ki je potekala v šolskem letu 2004/2005 kot ustvarjalno sodelovanje študentov Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani in Instituta Universitario di Architettura di Venezia in podjetja Riko Hiše, so študentje skupaj z mentorji oblikovali sodobne lesene hiše, prilagojene kulturnim krajinam. Tako so pri svojem študijskem delu iskanje izvornega v arhitekturi prostora nadgradili z izvirno prilagoditvijo razpoznanih stavbnih meril in vrednot za danes in jutri.

Razstava bo na ogled do 24. oktobra 2005 v skednju Škrabčeve domačije v Hrovači.

>>Fakulteta za arhitekturo Ljubljana
>>Instituto Universitario di Architettura di Venezia
>>Riko Hiše

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh