info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
24. 10. 2005

Nevarnosti urbanega razvoja za vodo na kraških območjih
Od 9. do 11. oktobra 2006 bo na Dunaju potekala konferenca "Vse o krasu in vodi" (All about karst and water). Konferenca bo organizirana v okviru INTERREG III B CADSES projekta KATER II.

Glavna tema konference bo kolizija interesov prostorskega planiranja in zaščite kraških vodnih virov. Konferenca bo namenjena predstavitvi znanstvenih prispevkov, aplikativnih projektov in izkušenj uporabnikov, intedisciplinarnim razpravam, predstavitvi družb in njihovih proizvodov ter ekskurzijam. Potekala bo v angleškem jeziku. Rok za oddajo povzetkov je 15. januar 2005.

V več evropskih državah so kraška območja velikega pomena za javno oskrbo z vodo. Obenem so to območja, ki predstavljajo zelo občutljiva obenem pa pomembna naravna okolja. V nasprotju s tem pritiski na ta območja naraščajo, tako v povezavi s turizmom, prometno infrastrukturo, gozdarstvom in pašništvom. Konferenca na Dunaju se bo osredotočila na nekaj problemov, ki jih ti pritiski povzročajo.

Več informacij o konferenci in prvo obvestilo ter poziv k oddaji prispevkov lahko najdete na spletni strani.


Več:
>>All about karst and water

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

Palško jezero, napolnjeno po jesenskem deževju.
na vrh