info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
24. 10. 2005

Otvoritev razstave 'Erik Magnussen za Engelbrechts'
V torek 25.10.2005 ob 19h uri bo v prostorih Kubus Interier otvoritev razstave znanega danskega oblikovalca Erika Magnussena. Razstavo bo otvoril nj. eksc gospod Lars Møller ambasador Kraljevine Danske v Sloveniji.

Danski oblikovalec Erik Magnussen sodi med najbolj uveljavljene in raznolike danske oblikovalce. Rojen je bil leta 1940 v Kopenhagnu, diplomiral s srebrno medaljo kot oblikovalec keramike na Šoli za uporabno umetnost in oblikovanje.

Kot mlad oblikovalec keramike je vrsto let sodeloval z danskim proizvajalcem porcelana Bing & Groendahl. Zanje je oblikoval popularni namizni servis imenovan Forma 679, ki ga je sestavljalo samo enajst izdelkov, za razliko od običajnih petdseset.

Inovitivnim kolekcijam namizne posode so sledile mize, stoli, termos steklenice, namizni pribor izdelki ter svetila. Sodeloval je z znanimi danskimi proizvajalci kot so Fritz Hansen, Royal Selangor, Stelton, Louis Poulsen, Pandul in Paustian.

V zadnjih letih je razvil serijo stolov in miz za dansko tovarno pohištva Engelbrechts. Rezultat sodelovanja je pričujoča razstava.

Vsem izdelkom je skupen enostaven dizajn in funkcionalna eleganca. Za svoja dela je prejel številne nagrade, njegovi izdelki pa so razstavljeni v muzejih po vsem svetu.

Nagrade in priznanja:

1967 »Lunning Prize«
1977 »Furniture Prize«
1983 »Oblikovalec leta« – Danish Design Council
1996 »Bindesbøll medal«
1997 »Red Dot Award»
1997 »Good Design Gold Prize«
2001 »British design distinction« - Royal Designer for Industry;

in večkratni dobitni ID prize, ki jo podeljuje Danish Society of Industrial design.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
Danski oblikovalec Erik Magnussen sodi med najbolj uveljavljene in raznolike danske oblikovalce. Rojen je bil leta 1940 v Kopenhagnu. Sodeluje za znanimi proizvajalci kot so Bing & Groendahl, Fritz Hansen, Royal Selangor, Stelton, Louis Poulsen, Pandul in Paustian. Pričujoča razstava je rezultat sodelovanja z dansko tovarno pohištva Engelbrechts.

Več:
>>www.magnussen-design.com
na vrh