info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
6. 11. 2005

Predavanje Jarma Lehtonena, vodje oblikovalcev Nokie
Arhitekturni muzej vabi na predavanje Jarma Lehtonena z naslovom Mobilni telefon – harmonija oblike in uporabnosti, ki bo v ponedeljek, 7. novembra 2005, ob 18. uri v Južni dvorani v gradu Fužine. Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku.

Jarmo Lehtonen, eden vodilnih oblikovalcev pri družbi Nokia Corporation, bo spregovoril o sodobnem industrijskem oblikovanju in oblikovanju mobilnih telefonov, ki postajajo nepogrešljivi del vsakdana – ne le kot komunikacijsko orodje, ampak predvsem kot dopolnilo in hkrati izraz osebnega stila sodobnega človeka. Mobilni telefon je namreč že zdavnaj prerasel svojo osnovno funkcijo – glasovno komunikacijo. Danes uporabnik mobilnega telefona z izbiro modela, barve, uporabljenimi materiali in ostalimi dodatki, sporoča svoj življenjski stil.

Biografija
Jarmo Lehtonen dela kot vodja oblikovalcev v družbi Nokia / Enterprise Solutions. Odgovoren je za razvoj oblikovnih strategij posameznih modelov mobilnih telefonov in tudi za celostno razvojno strategijo poslovne kategorije. Trenutno dela v Rimu. Kot višji industrijski oblikovalec se je pridružil podjetju Nokia leta 1998 in odtlej delal na različnih oblikovalskih pozicijah. Prejel je številna priznanja na področju oblikovanja, tudi posebno priznanje Fennia Design Prize 2003 za telefon Nokia 5210, nagrado Materialica 2003 Design Award in srebno nagrado IF Design Award 2003 za telefon Nokia 8910. S svojo oblikovalsko skupino je prejel tudi nagrado Red Dot Design Award za Design Team of the Year 2003.

Jarmo Lehtonen je diplomiral na Fakulteti za umetnost in oblikovanje v Helsinkih na Finskem, kasneje je pridobil naziv magistra umetnosti na področju industrijskega oblikovanja, notranje arhitekture in opreme ter oblikovanja stekla.

Dodatne informacije:
Mihela Černe (Studio 37): mihela@studio37.si
tel. 01/28 39 437

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
Jarmo Lehtonen je vodja oblikovalcev v družbi Nokia / Enterprise Solutions, kateri se je pridružil leta 1998 in odtlej delal na različnih projektih. Za svoje delo je prejel vrsto priznanj, med drugimi tudi priznanje Fennia Design Prize 2003 za telefon Nokia 5210, nagrado Materialica 2003 Design Award in srebno nagrado IF Design Award 2003 za telefon Nokia 8910. S svojo oblikovalsko skupino je prejel tudi nagrado Red Dot Design Award za Design Team of the Year 2003.

Več:

>>www.nokia.si
>>www.nokia.com


na vrh