info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
14. 11. 2005

Štajerska zgodnja sorta v Ljubljani
V prostorih podjetja Arcadia, ki redno podpira in predstavlja dogajanje na področju sodobne arhitekture, bo v torek 15. novembra ob 18.00 otvoritev arhitekturne razstave. Predstavljena bo mlada generacija mariborskih arhitektov in krajinskih arhitektov, ki aktivno in tvorno deluje na slovenski in mednarodni arhitekturni sceni.

Razstava Kompilacija_05, ki je nastala v organizaciji Umetnostne galerije Maribor, je bila prvič na ogled januarja 2005 v Mariboru. Na njej z okoli 50 projekti sodelujejo: Jerneja Ačanski Veber & Tadej Veber, Đorđe Bjelobrk, Danijel Čelig, Damir Černoga, Robert Gostinčar & Gregor Homšak & Janja Lužnik & Špela Recer, Manica Klenovšek Musil & Mateja Pocajt, Aleš Koprivšek, Teja Kovač, Gašper Medvešek, Miha Miholič, Miha Milič, David Mišič, Kaja Pogačar, Gregor Reichenberg in Stojan Skalicky.

Predstavljeni so arhitekturni projekti in krajinske ureditve, ki so nastale v zadnjih letih predvsem v Mariboru in Ljubljani ter so večinoma realizirani ali nagrajeni projekti arhitekturnih natečajev. Mladi arhitekti (do 35. let) so imeli priložnost ustvarjati na širokem področju arhitekture oz. krajinske arhitekture: od odgovorov na potrebe javnih programov (prizidek k fakulteti, nova srednja šola, otroška igrišča), infrastrukturnih projektov (mostovi, brvi, ureditve trgov, transformatorska postaja), do stanovanjskih projektov (bloki, vrstne hiše, družinske hiše, počitniške hiše) ter interierjev.

Arcadia in Umetnostna galerija Maribor se z razstavo Kompilacija_05 pridružujeta novembrskim dogodkom DEŽNIK ARHITEKTURA, iniciativi za kakovosten prostor in arhitekturo, ki je nastala na pobudo Zavoda za prostorsko kulturo TrajekT in združuje več izobraževalnih, kulturnih in družabnih prireditev. Cilj dogodkov je opozoriti na pomen kakovosti arhitekture in urejenosti prostora.

Razstava Kompilacija_05 je nastala v organizaciji Umetnostne galerije Maribor, pripravila pa jo je kustosinja za sodobno umetnost Simona Vidmar. Razstavo so podprli Ministrstvo za kulturo, Mestna občina Maribor in Arcadia d.o.o. Na ogled bo do sredine decembra.


Več:
>>www.umetnostnagalerija.si
>>www.arcadia-svetila.si

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Anonimnež
razstava, 24.11. 2005, 04:34

Tole je pa must.

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
Več:
>>www.umetnostnagalerija.si
>>www.arcadia-svetila.siGregor Reichenberg, Sašo Rek, Bogdan Reichenberg, Proizvodna hala Tiskarne Leykam 3, Maribor, 2004


David Mišič, Dvostanovanjske vrstne hiše ob Stražunskem gozdu, Maribor, 2004


Danijel Čelig, Ureditev avle/razstavnega prostora Kovinoplastike, Lož, 2004
na vrh