info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
20. 11. 2005

Louis Kahn - arhitekt in mislec
Na Fakulteti za arhitekturo v sodelovanju z Ameriško ambasado pripravljajo predavanje arhitekta Geoffrey-ja White-a z naslovom ‘Learning from Lou – Louis Kahn, the Philosopher – Architect. Predavanje bo v sredo, 23.11. ob 16h v Plečnikovi predavalnici Fakultete za Arhitekturo.

Geoffrey White je študent enega največjih ameriških arhitektov - Louisa Kahna. Diplomiral je leta 1971 v njegovem seminarju na University of Pennsylvania in za diplomo prejel nagrado Samuel Huckel, Jr. Študij pri velikem mojstru, njegovo znanje in misli so G. White-a vodile do sodelovanja s sinom Louisa Kahna Nathanielom pri snemanju filma ‘My Architect’, ki prikazuje arhitektovo profesionalno in zasebno življenje.

Geoffrey White deluje na različnih področjih: poleg projektiranja se ukvarja tudi z raziskovalnim delom, izobraževanjem in oblikovanjem razstav. Poučeval je na raznih ameriških univerzah – University of Pennsylvania, Drexel University, Cheltenhan Adult School in sodeloval za različnimi institucijami – Philadelphia Museum of Art, The Swedish – American Museum, The Judith Rothschild Foundation.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

matej
še eno predavanje, 24.11. 2005, 04:28

Lp, Cupko

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
Geoffrey White – študent Louisa Kahna je arhitekt in predavatelj. Pri velikem mojstru je na University of Pennsylvania diplomiral leta 1971. Sodeloval je pri snemanju filma ‘My Architect’, ki orisuje zasebno življenje in delo tragično umrlega ameriškega arhitekta.

Več:
>>My Architectna vrh