info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
24. 11. 2005

Kakovostna stanovanja nastajajo v Mariboru
V galeriji Dessa bo v ponedeljek 28. novembra 2005 ob 20.00 otvoritev razstave mariborksega arhitekta Bogdana Reichenberga. Na razstavi bodo na ogled sveža dela iz arhitekturne pisarne Reichenberg arhitektura: izvedene stanovanjske zgradbe na Teznem v Mariboru, na Ravnah, v Radvanju in projekt naselja v Radvanju, ki ga bo na otvoritvi predstavil Uroš Lobnik.

Reichenberg "z novejšimi projekti uspešno povezuje izkušnje iz urbanističnega delovanja v sedemdesetih, arhitekture mesta v osemdesetih, arhitekture kritičnega regionalizma v devetdesetih, v zdravo pragmatično arhitekturo", pravi Uroš Lobnk v današnji Arhitekturni besedi.

Bogdan Reichenberg (rojen 1948) sodi v srednjo generacijo slovenskih arhitektov in predstavlja enega izmed najbolj kvalitetnih slovenskih ustvarjalcev. Za svoje delovanje je prejel številne nagrade vse od Nagrade Prešernovega sklada (1980), Borbine nagrade (1986) in Zlatega grba mesta Maribor (1993) za prenovo Lenta vse do Plečnikovega priznanja za urejanje rubrike ABeseda v dnevniku Večer (1998). Od leta 1990 dela kot samostojni projektant v okviru podjetja Reichenberg arhitektura.

Bogdan Reichenberg je poleg Janeza Koželja in Marka Mušiča tudi eden prvih treh dobitnikov "platinastega svinčnika" za arhitekturni opus, nove nagrade za arhitekte, ki jo je letos pričela podeljevati Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije.

Tako Galerija Dessa, kot pisarna Reichenberg arhitekrura sodelujeta v akciji Dan odprtih vrat, ki je del novembrskih prireditev Dežnik arhitektura. Razstava v galeriji Dessa bo na ogled do 22. decembra.

Več:
>>Arhitekturna beseda
>>Dessa
>>Reichenberg Arhitektura

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

D.Trstenjak
anarhitektura, 20.5. 2006, 20:21

B. Reichenberg je nesrečnik, ki mu je na žalost dano, da lahko potopi enega najlepših slovenskih naravnih biserov (zaščitenega z mednarodno konvencijo o varovanju alp) v urbanistično greznico svoje absurdne anarhitekture.

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
>>Arhitekturna beseda
>>Dessa
>>Reichenberg ArhitekturaHiše v vrsti, Radvanje


Depandansa hotela Habakuk, Maribor


Varovana stanovanja, Prevalje

na vrh