info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
8. 7. 2003

Central Saint Martins predstavlja nov podiplomski študij

Domen Fras
Central Saint Martins College of Art & Design je poleg Royal College of Art ena najprestižnejših britanskih umetniških šol, ki slovi po izjemno raznovrstni produkciji študijskih raziskav na področju umetnosti in dizajna. Na njej so se izobraževali in nabirali mednarodne izkušnje tudi mnogi Slovenci.

Poleg že utečenih študijev tokrat predstavljajo nov dve leti trajajoči podiplomski študij z naslovom MA Creative Practice for Narrative Environments, ki se bo na tej londonski šoli začel v oktobru 2003.

Študij ustvarja sodelovanje med različnimi disciplinami v kreativnem procesu materializacije pripovedi tako na kulturnem, kot komercialnem področju. Študentje bodo osredotočeni predvsem na raziskavo izkušnje obiskovalca oz. uporabnika te pripovedi in ne zgolj na prostor, objekte in podobe v njem. V slehernem muzeju ali razstavišču je bistvo pripovedovanje zgodb, ki se razvija v vizualni, pisni, zvočni in prostorski kontekst. Študentje bodo zavezani k delu v okoljih, ki razvijajo možnosti za odkrivanje in učenje, družbene interakcije in naročila zato potrebnih izdelkov in storitev.

K študiju, ki bo temeljil na mnogih skupinskih projektih so vabljeni arhitekti, grafični in industrijski oblikovalci, kustosi, režiserji, scenografi, projektni vodje ipd.


Več o šoli:
>>Central Saint Martins College of Art & Design

Podrobnosti o programu:
>>MA Creative Practice for Narrative Environments

Kontakt:
>>Patricia Austin

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
New course at Central Saint Martins
CSM College of Art & Design presents new interdisciplinary course starting in October 2003. The course forges collaborations between disciplines in the creative development of narrative environments for both the cultural and commercial sectors. A number of disciplines contribute to the whole. The new course nurtures an in-depth understanding of narrative strategies and collaborative working processes within the experience economy. This will enable each student to develop a clear sense of his/her own personal and professional goals and an ability to deploy his/her expertise in an emerging collaborative culture that transcends traditional institutional boundaries.na vrh