info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
4. 10. 2006

Na konferenci SSK predstavitev nove šole za arhitekturo v Mariboru
Svetovni slovenski kongres kot nadaljevanje sklopa konferenc slovenskih strokovnjakov prireja 2. konferenco slovenskih arhitektov in gradbenikov iz sveta in Slovenije. Konferenca bo potekala od 19. do 20. oktobra v prostorih Univerze v Mariboru.

Vsak narod ima svojevrsten odnos do okolja in ga kot takega lahko pomembno zaznamuje. V sporočilu na spletnih straneh SSK organizatorji izpostavljajo temo varovanja in oblikovanja našega življenjskega prostora, ki naj bi bilo ena današnjih osnovnih potreb sodobne družbe. Razvojni izzivi nas v Sloveniji soočajo z velikimi posegi v prostor. Živahna aktivnost v gradbenem sektorju je botrovala tudi razmeroma dobremu odzivu arhitektov in gradbenih strokovnjakov na prvo konferenco na Brdu pri Kranju pred dvema letoma.

V svetu in doma deluje veliko število vrhunskih slovenskih arhitektov in gradbenikov. Konferenca predstavlja priložnost za osebne stike in pogovore o sodelovanju ter povezovanju, na strokovnem, izobraževalnem, raziskovalnem in izvajalskem področju.

Letošnjo konferenco bo otvoril Boris Podrecca. Sledila bo predstavitev del arhitektov ter predlogov za novo šolo za arhitekturo v Mariboru. Novo šolo bo uvodoma predstavil Uroš Lobnik, imena, ki bodo sodelovala v razpravi pa razkrivajo tudi bodoče profesorje (Boris Podrecca, dr. Dušan Povh, dr. Tomaž Valena, dr. Metka Sitar , Uroš Lobnik, Bogdan Reichenberg in Janko J. Zadravec).

Drugi dan bo osredotočen predstavitvam podjetij, ki aktivno oblikujejo arhitekturni »modus vivendi« Slovenije in na prikaz pomembnih dosežkov v gradbeništvu. Konferenco se bo zaključila s predlogi in smernicami za nadaljnje aktivnosti na področju arhitekture in gradbeništva. Ob konference bo izšel tudi zbornik s prispevki sodelujočih v programu.


Program in prijave:
>>Svetovni slovenski kongres

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
>>Svetovni slovenski kongres
Utrinek s prve konference arhitektov in gradbenikov na Brdu.
na vrh