info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
9. 1. 2007

Ekološki in konstrukcijski vidiki v sodobni arhitekturi
Na ljubljanski Fakulteti za arhitekturo bo kot vabljeni predavatelj gostoval avstrijski arhitekt Walter Unterreiner. Tema seminarja, ki ga bo vodil za študente, so ekološki in konstrukcijski vidiki v sodobni arhitekturi. Študenti bodo pod njegovim mentorstvom izdelali predloge za prenovo stanovanjskega bloka v Ljubljani.

Arhitekt Walter Unterrainer je profesor na fakulteti za arhitekturo v Liechtensteinu živi in dala v Feldkirchu, regiji Voralrberg v Avstriji. Voralrberg je ena izmed arhitekturno najzanimivejših avstrijskih regij. Izjemno visok nivo kakovosti arhitekture arhitekti dosegajo na vseh področjih, med drugim tudi na področju individualne in kolektivne stanovanjske gradnje. Prof.Walter Unterrainer v svojem delu raziskuje ekološke in ekonomske dejavnike gradnje, zanimajo ga energetsko napredni načini gradnje in bivanja.
Njegova realizirana lesena stanovanjska zazidava v Batschunsu v Voralbergu je bila takoj ob izgradnji uvrščena v zbirko Tehničnega muzeja na Dunaju.
Walterja Unterrainerja smo imeli priložnost spoznati tudi na simpoziju Nove perspektive stanovanjske gradnje leta 2003 v Ljubljani.

Uvodno predavanje:
Sreda, 10. januar 2007 ob 10.uri v Plečnikovi predavalnici

Več informacij:
>>nextroom.at
Zbornik simpozija Nove perspektive stanovanjske gradnje, 2003

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

Solarna zazidava, Zwischenwasser


Pasivna hiša E L, Feldkirch

na vrh