info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
18. 1. 2007

Voranc Vogel - Razstava fotografij
V Arhitekturnem muzeju Ljubljana bo v četrtek, 25. januarja ob 19.uri otvoritev razstave fotografa Voranc Vogla. Na razstavi bodo po izboru Milana Pajka predstavili tri fotografove sklope: Ciklus delo za Delo, 2000-2005, ciklus KEM (King Edward Memorial Hospital), Mumbai, 2003 in ciklus Črno belo, zastarelo? 2000-2005.

Voranc Vogel se je rodil 12. avgusta 1980 v Kranju. Že v otroških letih se je navduševal nad fotografijo. V gimnazijskih letih na gimnaziji Ledina se je v foto krožek pod vodstvom Sarajevčana Danka Petronijevića. V istem obdobju so nastali prvi eksperimenti s črno belim filmom tako na terenu kot v temnici. Leta 1998 je na 38. natečaju slovenske fotografije v Škofji Loki prejel diplomo za fotografijo Brv nad prepadom. V tem obdobju je objavil prve fotografije v časniku Delo, kjer je tedaj fotografijo urejal Joco Žnidaršič. Ta je v mladem fotografskem navdušencu spoznal talent in mu začel dodeljevati fotografske naloge. Sodelovanje z Židaršičem je dokončno vtirilo avtorjevo fotografsko pot in tako je po končani gimnaziji leta 1999 z Delom začel tudi redno sodelovati. V kasnejših letih so njegov fotografski razvoj sooblikovali tudi Žnidaršičevi nasledniki Tomi Lombar, Igor Modic in Aleš Črnivec. Tako bi mogli Voglov opus uvrstiti v kontekst Delove fotografske šole. Svoje fotografsko delovanje je izpopolnjeval tudi v tujini in sicer na pariškem inštitutu za fotografijo SPEOS, v vsebinskem smislu pa so precejšen del njegovega opusa zaznamovala potovanja po Evropi, Južni Ameriki in Indiji. Trenutno je Vogel vpisan na Fakulteto za humanistične študije univerze na Primorskem, kjer obiskuje tretji letnik Kulturnih študij in antropologije.

Razstava bo odprta vsak dan od 26. januarja do 14. februarja 2007, med 10. in 19. uro.
V četrtek, 8. februarja 2007, ob 12. uri bo po razstavi vodil avtor Voranc Vogel.


Več:
>>www.aml.si

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh