info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
22. 1. 2007

Predavanje prof. dr. Andreja Pogačnika
V torek 30.januarja ob 17.00 bo na Urbanističnem inštitutu v sklopu javnih predavanj predaval letošnji prejemnik nagrade Maksa Fabianija prof. dr. Andrej Pogačnik. V predavanju z naslovom 'K splošni teoriji rabe tal' bo predstavil možnosti oblikovanja splošne teorije o načrtovanju tal.

Predavanje s podnaslovom Sistem za globalno uravnovešanje bilanc rabe tal bo odprlo sledečea vprašanja: Ali je možno ob današnjih znanjih ekologije, geoinformatike, urbanizma in drugih ved postaviti splošno teorijo načrtovanja rabe tal? Ali so naša znanja kaj večja od časov McHargove knjige Design with nature ali matrik in modelov Leopolda, Steinitza in našega Stritarja? Ali smo zgolj vkleščeni med omejitve varstva narave, kmetijstva, vodarstva in med razvojne pritiske urbanizma? Kako optimizirati prostorsko kompozicijo?
O teh in drugih vprašanjih in spregovoril prof. dr. Andrej Pogačnik, v pogovoru, ki bo sledil predavanju pa bo tudi priložnost za seznanjenje z njegovo novo strokovno knjigo Kako izdelamo prostorske načrte.

Urbanistični inštitut
Trnovski pristan 2
1000 Ljubljana

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.


na vrh