info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
28. 2. 2007

Razpis za nagrado 3 x Hura za les
3 x Hura za les je nova nagrada za najkvalitetnejšo leseno hišo v Sloveniji, ki je bila zgrajena v preteklih petih letih. Nagrada je del dogodka 3 x LES, ki se bo v začetku aprila odvil na Fakulteti za arhitekturo in katerega cilj je promocija lesene gradnje v Sloveniji. K prijavi za nagrado vabimo arhitekte, naročnike in izvajalce.

3 x LES
3 x LES je dogodek, ki združuje enodnevni seminar, nagrado in razstavo nagrajenih ter ostalih del ožjega izbora. Organizirajo ga Fakulteta za arhitekturo v sodelovanju s Svetom za les, medijsko podporo pa nudi Zavod Trajekt. 3 x LES je zamišljen kot vsakoletna akcija za spodbujanje lesene gradnje, nagrada pa kot tradicionalna bienalna nagrada.

Namen dogodka je promocija sodobne gradnje v lesu, ki je v nasprotju z bogastvom slovenskih gozdov pri nas še vedno premalo prisotna. Prednosti in kvalitete lesene gradnje – oblikovalske, ekonomske, energetske in ekološke - želimo predstaviti strokovni publiki, študentom in z medijsko akcijo tudi širši javnosti.
Na letošnjem enodnevnem seminarju, ki bo 5. aprila 2007 bodo svoje poglede predstavili slovenski strokovnjaki, vabljeni tuji arhitekti pa se bodo osredotočili na prakso sodobne lesne gradnje

Nagrada 3 x HURA ZA LES
Pokrovitelja nagrade sta Fakulteta za arhitekturo in Svet za les. V žiriji bodo tuji predavatelji seminarja: arhitekt in prof. Walter Unterreiner, arhitekti Klaura Kaden, Hubert Riess iz Avstrije in Juha Illonen s Finske.
Namen nagrade je spodbujanje arhitektov, naročnikov in izvajalcev k uporabi lesa v gradnji – raziskovanju sodobnih arhitekturno-oblikovalskih načel, uporabi naprednih konstrukcijskih tehnik, upoštevanju ekoloških parametrov, uvajanju sodobnih energetskih sistemov ter ekonomski učinkovitosti gradnje. To so tudi glavni kriteriji izbora za nagrado.
Podelitev nagrade in odprtje razstave konkurenčnih del bosta 5.aprila 2007 ob zaključku seminarja na Fakulteti za arhitekturo v Galeriji. Obenem se bo na portalu Zavoda Trajekt odvijala tudi spletna razstava teh del ter arhitektov oz. naročnikov in izvajalcev.

Prijava za nagrado naj vsebuje (priloženi pdf):
Podatke o stavbi, lokaciji, arhitektu, naročniku in izvajalcu
Leto projekta in izvedbe
Tehnične podatke o stavbi (sistem konstrukcije, materiali, energetski sistemi ogrevanja, cena/m2)
Načrte stavbe
Fotografije
Kratek opis
Kontaktne informacije (telefon, mail)

Prijavnice pošljite na naslov:
Univerza v Ljubljani, Fakulteta za arhitekturo
Zoisova 12
1000 Ljubljana
Oznaka na kuverti: 3 x LES

Rok oddaje: 23.marec 2007

Kontakti:
Maruša Zorec marusa.zorec@arh.uni-lj.si
Anja Planišček anja.planiscek@guest.arnes.si
Nika Grabar nika.grabar@fa.uni-lj.si

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
3 x HURA prijavnica / *.pdf
Prijavnica.jpg
na vrh