info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
4. 3. 2007

Predavanje Politike prostora
V ponedeljek 5. marca bo ob 19.00 v Cankarjevem domu predavanje arhitektke in umetnice Apolonije Šušteršič. Predavanje spada v okvir Refleksij sodobne umetnosti: Seminarja sodobnih scenskih umetnosti, ki ga že 6. leto zapored organizira Zavod Maska. Predavanje bo javno in brezplačno v dvorani M3/4.

Apolonija Šušteršič bo v predavanju Politike prostora postavila pod vprašaj trenutno situacijo v razvoju mesta - vpliv neo-liberalne politike v odnosu do psevdo-demokratične družbe, vlogo profesionalnih akterjev v tem procesu (politikov, arhitekov, urbanistov…) in njihovo konformistično delovanje. Obenem bo spregovorila o možnostih aktiviranja in izrabe antagonističnih procesov kot produktivnih procesov v gradnji in razvoju mesta, ki bi lahko prispevali h kompleksnosti sodobne civilne družbe.

Apolonija Šušteršič je končala študij arhitekture na Fakulteti za Arhitekturo v Ljubljani in nadaljevala podiplomski študij na umetniški akademiji Rijsakademie van Beeldende Kunsten v Amsterdamu. Živi in dela v Amsterdamu in Ljubljani ter trenutno predava kot redna profesorica na Royal University College of Fine Arts v Stockholmu. V svoji praksi povezuje med seboj različna profesionalna polja, ki so vsaka na svoj način vezana na razumevanje in delovanje prostora, v katerem živimo.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh