info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
31. 8. 2003

ar+d 2003 - nagrada za vzhajajoče zvezde

Matevž Čelik
Izteka se čas za prijavo predlogov za nagrado ar+d 2003. Rok, do katerega morajo predlogi prispeti na naslov žirije v Londonu je namreč torek, 16. september 2003, kar seveda pomeni, da je pošto potrebno odposlati nekaj dni prej. Razglasitev in podelitev nagrad bo potekala 4. decembra na Kraljevem inštitutu britanskih arhitektov RIBA v Londonu.

Nagrada ar+d je ena največjih nagrad za mlade arhitekte. Podeljujejo jo od leta 1999, njena ustanovitelja pa sta revija The Architectural Review in danski biro dlline™ international. Lani je na razpis za nagrado prispelo več kot 700 predlogov iz 60 držav in z vseh kontinentov. Med lani nagrajenimi deli je bil tudi spominski most na Reki, delo zagrebškega studia 3LHD, med dela, ki jih žirija posebej priporoča (highly recomended) pa se je prebila tudi poslovna zgradba Lev, arhitekta Andreja Kalamarja iz Ljubljane.

Letošnjo žirijo bodo sestavljali priznani svetovni arhitekti Shigeru Ban iz Tokija, Ahmed Bucheery iz Bahraina, Françoise-Héléne Jourda iz Pariza, Farshid Moussavi iz Londona, Michael Sorkin iz New Yorka in urednik The Architectural Review Peter Davey.

Prijavijo se lahko vsi arhitekti (s strokovnim izpitom!!!), ki so bili mlajši od 45 let v letu 2002. Prijavljena dela lahko spadajo v kategorijo zgradb, interierjev, krajinske in urbane ureditve ali industrijskega oblikovanja, ter morajo biti izvedena in dokončana. Natančno bo kategorije določila šele žirija po prejemu prijav. Med nagrajena dela bo žirija razdelila £10 000. Število nagrajencev bo žirija določila sama.

Ar+d je nagrada, ki je lahko dobra odskočna deska za vse tiste, ki se želijo prebiti v mednarodne arhitekturne vode. Organizatorji skrbijo za promocijo nagrajencev, tako da nagrajena dela objavijo v decemberski številki revije The Architectural Review in na spletnih straneh www.arplusd.com, podatke o nagradi pa posredujejo tudi arhitekturnemu tisku po svetu. Nagrajenci so povabljeni na Kraljevi inštitut britanskih arhitektov v London tudi kot predavatelji na spomladanska predavanja, ki jih spremlja razstava nagrajenih del. Ta razstava se potem seli po večjih svetovnih mestih.


Naslov za prijavo:

‘ar+d’
The Architectural Review,
151 Rosebery Avenue
London EC1R 4GB
United Kingdom

Več:
>>ar+d 2003 / podrobnosti razpisa
>>3LHD
>>Andrej Kalamar

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.Spominski most na Reki, Studio 3LHD, Zagreb


Poslovna zgradba Lev, arhitekt Andrej Kalamar, Ljubljana

na vrh