info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
5. 3. 2007

Spletni muzej slovenskega grafičnega oblikovanja
Fundacija Brumen, ki se že od ustanovitve v letu 2003 zavzema za vzpostavitev oblikovanja kot pomembnega gibala razvoja družbe, odpira spletni muzej slovenskega grafičnega oblikovanja. Fundacija je nastala z namenom spodbujanja ustvarjalnosti, kakovosti in vedenja tako pri oblikovalcih kot pri naročnikih in porabnikih.

Fundacija organizira vrsto razstav in predavanj, najbolj odmeven dogodek pa je Bienale vidnih sporočil Slovenije, na katerem se predstavi dveletni cvetober slovenskega grafičnega oblikovanja. Končno oceno podajo vabljeni strokovnjaki iz tujine, ki hkrati pripravijo predavanja in predstavitev svojih del.
Tudi letos Fundacija Brumen pripravlja Bienale (že tretje!), četudi finančni obeti niso najboljši. Za optimizem in inventuro hkrati pa je poskrbela s 1. fazo gradnje Spletnega muzeja grafičnega oblikovanja. Projekt je zastavljen ambiciozno: najprej vzpostavitev muzeja v ožjem smislu, v nadaljevanju pa spletišče vzpostaviti kot osrednjo komunikacijsko točko grafičnega oblikovanja, na kateri strokovnjaki, študentje in ostali zainteresirani najdejo, posredujejo, izmenjujejo relevantne informacije s tega področja.

Načrti so smeli – za začetek pa si je na naslovu >>http://e-muzej.brumen.org moč ogledati zbirki 1. in 2. bienala.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.


na vrh