info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
11. 3. 2007

Predavanje 'Mesta v okoljski politiki EU in trajnostno urejanje mestnega prometa'
Inštitut za politike prostora pripravlja 4. predavanje iz cikla o urbani politiki EU . Predavanje Alenke Burja in Aljaža Plevnika 'Mesta v okoljski politiki EU in trajnostno urejanje mestnega prometa' bo v sredo, 14. marca ob 18.00 na Predstavništvu Evropske Komisije v Sloveniji na Bregu 14. Okolje in prostor sta za veliko večino manj poučenih skoraj sinonima, pa vendar na upravni ravni tako v Sloveniji kot drugod po Evropi je med njima praviloma mnogo preglobok prepad. Zato je toliko bolj zanimivo, da na ravni Evropske unije prav urbana politika predstavlja presečišče okoljske in regionalne politike. Še več, lahko bi rekli da je v zvezi z regulativo okoljska politika celo gonilo razvoja urbane politike Evropske unije.

Predavanje bo tudi tokrat sestavljeno iz dveh dopolnjujočih se delov. V prvem delu bo Alenka Burja z Direktorata za okolje pri Ministrstvu za okolje in prostor predstavila nastanek in vsebino Tematske strategije za urbano okolje, ki jo je Evropska Komisija sprejela v januarju 2006. Orisane bodo tudi predvidene nadaljnje aktivnosti, izhajajoče iz Tematske strategije.

V nadaljevanju bo Aljaž Plevnik z Urbanističnega inštituta Republike Slovenije podrobneje predstavil aktivnosti namenjene trajnostnemu urejanju mestnega prometa, predvsem v povezavi z omenjeno Tematsko strategijo in njenim priporočilom za sprejem trajnostnih mestnih prometnih načrtov v vseh večjih evropskih mestih. Problematiko bo ilustriral na primeru aktualnega dogajanja v zvezi z urejanjem mestnega prometa v Ljubljani.

Vljudno Vabljeni!

Več:
>www.ipop.si
>ec.europa.eu/slovenija/


 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh