info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
19. 3. 2007

Kdo, če ne mi? Kdaj, če ne sedaj?
Predavanje mag. Vide Ogorelec Wagner, direktorice Umanotere, slovenske fundacije za trajnostni razvoj, opominja, da moramo glede podnebnih sprememb že danes začeti ukrepati. Multimedijsko predavanje, ki izhaja iz predstavitve Ala Gora v dokumentarnem filmu Neprijetna resnica, bo prikazalo izvore spreminjanja podnebja in njihove vplive na globalni in lokalni ravni.

Predavanju bo sledil pogovor pod geslom "Kdo, če ne mi? Kdaj, če ne sedaj?", v katerem bodo udeleženci predavanja razpravljali tudi o konkretnih rešitvah na področju prostorskega urejanja. Znanstvena spoznanja kažejo na nepričakovano in skrb vzbujajočo hitrost procesa globalnega segrevanja. Tudi zato so podnebne spremembe pomembna družbena problematika na svetovni ravni. Po nekaterih napovedih bomo ob nespremenjenem načinu bivanja verjetno že v desetih letih dosegli kritično točko brez povratka, ko ne bomo mogli več aktivno vplivati na proces, saj bo naš planet nepovratno poškodovan.

Vida Ogorelec Wagner bo predavala na Urbanističnem inštitutu v sredo, 21. marca 2007 ob 17.00.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Anonimnez
Brez naslova, 23.3. 2007, 01:04

Zakaj glih mi? Zakaj glih zdaj? Naši stari pa so vse zasvinjali...

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh