info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
19. 3. 2007

Density Gostota - razstava in predavanje
V plečnikovi predavalnici Fakultete za arhitekturo bosta danes, 19.marca ob 16.30, predavala arhitekta Peter Ebner in Sanchez Corral. Predavanje bo ob priložnosti otvoritve razstave Density/Gostota v Galeriji Dessa ob 20.00.

Peter Ebner, biro Ebner Ulmann_ Dunaj, München
Rojen v Hallwangu pri Salzburgu (Avstrija), Med študijem je bil gostujoči študent na UCLA v Los Angelesu, diplomiral pa je v Grazu. Na univerzi Linzu je opravil podiplomski študij iz poslovnih ved. Do leta 1995 je delal v ateljeju Marka Macka v Los Angelesu in zatem ustanovil lastni biro v Salzburgu. Leta 1998 sta s Francisco Ullmann ustanovila biro EBNER ULLMANN na Dunaju.
Peter Ebner je bil v letih 1998-2003 predsednik »Initiative Architektur« v Salzburgu in organiziral mnoga predavanja in simpozije. Kot kritik in predavatelj je gostoval v Bostonu, Salzburgu, Rimu, Los Angelesu, Sendaiu, Cartageni in Ljubljani. Od leta 2003 je predstojnik katedre za stanovanjske stavbe na Tehnični univerzi v Münchnu, kjer je odprl tudi biro. Od leta 2005 sodeluje z birojem Higuera & Sanchez v Mexico Cityju.

Javier Sanchez Corral, biro Higuera & Sanchez, Mexico City
Rojen v Mexico Cityju. Diplomiral je l.1996 na UNAM v Mexicu in dve leti kasneje magistriral na Columbia University v New Yorku. Od l. 1996 je direktor in glavni arhitekt biroja Higuera & Sanchez v Mexico Cityju. Od 2005 sodeluje z Ebner + Ullmann. Predaval je na številnih univerzah v Ameriki: Arkansas (ZDA), Quito (Ekvador), Los Angeles (ZDA), Lima (Peru), Orizaba, Guanajuato, Mexico City (vse Mehika). Javier Sanchez Corral je prejemnik številnih nagrad, med drugim je l. 2006 na beneškem biennalu prejel Zlatega leva za projekt »Republica de Brasil 44«.

Otvoritev razstave Density ob 20.00 v galeriji Dessa. Vabljeni!

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
na vrh