info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
26. 3. 2007

Nagrada World Habitat 2007
Fundacija BSHF zbira letošnje predloge za nagrade World Habitat 2007. Nagrade World Habitat podeljujejo od leta 1985. Namenjene so iskanju praktičnih, inovativnih in trajnostnih rešitev na področju stanovanjske gradnje, tako v razvitem, kot nerazvitem svetu. Ena od kvalitet projektov, ki se potegujejo za nagrado, naj bi bila tudi v tem, da jih je mogoče prenesti in prilagoditi za uporabo kjerkoli po svetu.

Na razpis za nagrado se lahko prijavijo posamezniki ali organizacije, vlade držav ali lokalnih skupnosti, nevladne organizacije, skupine prostovoljcev, raziskovalne ustanove in zasebna podjetja.

Zbor mednarodnih izvedencev vsako leto pregleda predlagane projekte in razglasi dva nagrajenca. Na osrednjem praznovanju svetovnega dneva Habitata, ki ga vsak prvi ponedeljek v oktobru poteka pod pokroviteljstvom Združenih narodov, nagrajenci prejmejo nagrado 10.000₤.

Lanskoletni nagradi sta prejela Johanesbourg Housing Company iz Južne Afrike in Program za izboljšave v gradnji in zgradbah, ki ga Aga Khan Planning and Building Service izvaja v Pakistanu.

Predloge za letošnjo nagrado fundacija BSHF zbira do 1. junija 2007.


Več:
>>UN HABITAT
>>Building and Housing Fundation

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh