info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
3. 4. 2007

Klepet ustvarjalcev ob otvoritvi galerije T5
Pecha Kucha Night sta leta 2003 v Tokiju zasnovala arhitekta Astrid Klein in Mark Dytham. Gre za patentiran sistem kratkih predavanj, zasnovan kot alternativa dolgim, utrujajočim prezentacijam. Ta koncept v Ljubljano prinaša galerija T5 Project Space, ki odpira vrata v Tobačni tovarni. S tem projektom galerija v četrtek 5. aprila 2007 ob 20.20 odpira vrata.

Pecha Kucha je japonski izraz, grobo preveden kot klepet oziroma zvok pogovora. Pecha Kucha Night pa je platforma za predstavitev idej in projektov ustvarjalcev različnih profilov. Vsak nastopajoči ima na voljo 20 podob, vsaka je projecirana 20 sekund, kar pomeni 6 minut in 40 sekund slave pred nastopom naslednjega. V enem večeru svoje ideje, projekte, inspiracije, frustracije, želje – naj gre za ravnokar zgrajeno stavbo, kos pohištva, knjigo, oglaševalsko kampanjo, obleko ali kakršno koli drugo idejo – predstavi od 10 do 15 ustvarjalcev. Zgoščene informacije, visoka koncentracija in atraktivne predstavitve so zagotovljene.

Pecha Kucha Night se je izkazala kot dober recept za preprost in informativen način predstavitev ustvarjalcev različnih profilov in je v hipu postala nekakšen globalni forum. Sistem se je brez promocije razširil po mestih sveta, od Tokija, New Yorka, Pekinga, do San Francisca, Lagosa, Amsterdama ...

Na otvoritvenem dogodku bodo nastopili: Saša Begović/3LHD, Uroš Belantič/Oktober, Martin Bricelj/CodeSign/Codeep, Aljoša Dekleva in Tina Gregorič/Dekleva Gregorič arhitekti, Maja Hawlina/Lowe Avanta, Miha Horvat in Metka Golec/son:DA, Sanja Neškovič Peršin, Sven Jonke/Foruse/Numen, Gregor Podnar/Galerija Gregor Podnar, Slavimir Stojanović/Futro, Miranda Veljačić in Dinko Peračić/Platforma 981 in Nika Zupanc.


Več:
>>T5 Project Space
>>Pecha Kucha
>>Klein Dytham architecture

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
T5 Project Space sta po vselitvi v prostore Tobačne tovarne v Ljubljani ustanovila prešernova in plečnikova nagrajenca Matija Bevk in Vasa Perovič, k sodelovanju pri vodenju galerije pa sta povabila arhitekturno kritičarko Majo Vardjan. Nova galerija naj bi bila zasnovana kot odprta platforma za izmenjavo idej, mnenj in informacij o oblikovanju, umetnosti, arhitekturi, sodobnosti. Kot pravijo ustanovitelji T5 Project Space ni niti ustanova niti galerija s strogo določenim programom. Je prostor v katerem bo v različnih časovnih intervalih utripal T5 program: Pecha Kucha Night, predavanja in razstave oblikovalcev ter proizvajalcev sodobnega oblikovanja, prodajne razstave, ki se pojavijo in izginejo kot gverila, “second hand” vikendi, občasna restavracija ... T5 Project Space predstavlja vse vrste oblikovanja kot integralnega dela kulturne produkcije.

Informacije:
T5 Project Space
Tobačna ulica 5, Objekt 6
SI-1000 Ljubljana
E: info@t-5.si
>>T5 Project Spacena vrh