info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
12. 4. 2007

Beograd, center sveta
Med 7. in 12. majem bo srbska prestolnica za nekaj časa postala središče svetovnega oblikovanja in arhitekture ter s tem povezanega založništva in poslovnih priložnosti. Konferenca ‘Change’, ki bo potekala v sklopu prireditve ‘Belgrade Design Week’ bo nedvomno dogodek, ki mu od “Vardarja pa do Triglava” še ni bilo para. Konferenca naj bi v mesto privabila vse, ki so vpleteni v načrtovanje, bodisi razvoja svojih podjetij, bodisi mest ali regij. Organizatorji pričakujejo, da se bodo dogodka udeležila praktično vsa kreativna podjetja in posamezniki, ki dajo kaj nase.

Poleg konference ‘Change’ bo v sklopu spremljevalnega programa v oblikovalskem tednu na ogled še več kot 50 razstav, dogodkov, premier in prezentacij. Naslov konfence 'Change' napoveduje predavanja največjih sodobnežev, ki spreminjajo današnji svet in oblikujejo jutrijšnjega.

Konferenca je razdeljena na 3 dni. Tema prvega dne (Innovation) je posvečena blagovnim znamkam. Izhodišče predvidenim predstavitvam predstavlja dejstvo, da se uspešna podjetja (Swarovski, Alessi, Gaia&Gino) ter popularne turistične destinacije od svojih konkurentov ločijo predvsem zaradi upoštevanja kompleksnih skrivnosti uveljavljanja blagovnih znamk. Za uvodni del bo poskrbela ena pomembnih globalno usmerjenih revij ‘Creative Review’ in agencija ‘The Partners’ iz Londona.
Tema drugega dne (Revolution) je posvečena arhitekturi in oblikovanju. Predstavila bo močne ženske, ki so posegle v tradicionalno moške discipline: Zaha Hadid, Winka Dubbeldam, Matali Crasset, Hella Jongerius in Patrizia Urquiola. V predavanjih bodo odkrile, kaj je revolucionarno v 'ženskem kreativnem pristopu'. V ženskem paketu se bodo predstavili še revija ‘Domus’ in slovenski arhitekturni tandem ‘Bevk-Perović’. Tretji dan (Evolution)se bodo predstavila nekatera uspešna kreativna podjetja, ki posegajo na področja različnih poklicev: revija Frame, Droog Design, arhitekt Rem Koolhas, Ora Ito, Wieden&Kennedy, BSUR Consulting....


Zastopnik za Slovenijo: >>Studio 360
Informacije:
>>Belgrade Design Week
Kontakt in rezervacija vstopnic:
>>design.week@studio360.si

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
Belgrade Design Week
Beograd, Sava center
10. / 12. maj 2007

innovation 10.maj 2007 : 179 €
revolution 11.maj 2007 : 179 €
evolution 12.maj 2007: 179 €
change 10/11/12.maj 2007 : 499 €

VIP mesta:
sedeži najbližje govornici. Zagotovljene delovne mize in posebna udobnost pri spremljanju dogajanja in delu konference): + 50 €/dan

Festivalski popust za 3 prijave ali več – 10%na vrh