info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
17. 4. 2007

Nagrada in priznanji 3 x hura za les

Uredništvo
Prejšnji teden so ob zaključku seminarja 3 x les na Fakulteti za arhitekturo podelili nagrado in priznanji za kvalitetne lesene hiše. Nagrajena je bila stanovanjska hiša v Čezsoči, priznanji pa sta dobili stanovanjska zazidava na Barju in Celjska koča.

Žirija v sestavi predavateljev seminarja – Juhe Ilonena, Klaura Kaden arhitektov, Walterja Unterrainerja in Franca Pohlevna je nagrado 3 x Hura za les podelila arhitektoma Mateju Blenkuši in Milošu Florijančiču za leseno hišo v Posočju. V obrazložitvi izbora so izpostavili celotno leseno konstrukcijsko zasnovo hiše ter njeno vključenost v ruralno okolje. Hiša predstavlja kvalitetno interpretacijo tradicionalne gradnje in je lahko zgled v anonimnem podeželskem okolju.

Žirija je priznanje podelila arhitektoma Vanji Gregorc in Alešu Vrhovcu za štiri stanovanjske hiše na Barju, ki predstavljajo zanimivo zgostitev obstoječe stanovanjske strukture na mestnem obrobju.

Drugo priznanje so dobili arhitekti Lena Krušec, Tomaž Krušec in Vid Kurinčič za Celjsko kočo, ki kot atraktivna turistična gradnja predstavlja odklon od tradicionalnih alpskih koč. S svojo leseno zunanjostjo in razgibano obliko strehe se prijetno vpenja v gorsko okolje. Njena pomanjkljivost je zidana konstrukcija, ki bi bila bi bila lahko nadomeščena z leseno.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
Več:
>>www.trajekt.org/magazineNagrada 3 x hura za les
Hiša v Posočju
Matej Blenkuš, Miloš FlorijančičPriznanje 3 x hura za les
Stanovanjska zazidava na Barju
Arhitekta: Vanja Gregorc, Aleš VrhovecPriznanje 3 x hura za les
Celjska koča
Arhitekti: Lena Krušec, Tomaž Krušec, Vid Kurinčič


na vrh