info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
8. 5. 2007

Razstava A biro: m3

Uredništvo
V četrtek, 10. maja 2007 ob 20.30 bo v Prvem preddverju Cankarjevega doma otvoritev razstave A BIRO: m3. A biro, ki ga vodita arhitekta Miloš Florijančič in Matej Blenkuš, se je v zadnjih letih uveljavil z realizacijo številnih stavb, pred kratkim pa sta arhitekta dobila Plečnikovo medaljo za Knjižnico v Grosuplju.

"Svet ima določeno podobo. ki je koherentna. Minimalen odstotek arhitekture, ki se v tem svetu pojavlja je "izrazen". Ostalo je podrejeno tej koherentnosti.

Arhitektura A.biroja so stvaritve, ki se predvsem zavedajo nuje vzdrževanja in vzpostavljanja koherentnosti. Kontekst se, kot teoretski pojem pojavlja ob tej arhitekturi. Je arhitektura in kontekst. Arhitektura se vedno pojavlja ob nečem; ob tektoniki, materialnosti, geologiji, jezikovnosti, narativnosti, sporočilnosti, glamuroznosti, scenaristiki, atrakciji... Vendar ni nujen, fizičen del arhitekturnega dela, ampak vedno prisotna spremljava. Arhitektura kot "Con-text".
Na razstavi A.biroja m3 bo predstavljen izbor arhitektur, ki v širokem razponu vsebin in dimenzij opozarjajo na stalno aktualnost konteksta.’’ Tomaž Brate

Vabljeni na otvoritev razsatve!

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
>>www.abiro.net
Garažna hiša Šarabon


Poslovno-stanovanjska stavba Dunajski vogal

na vrh