info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
11. 5. 2007

Will Alsop v Ljubljani
Na naslovnici zadnje revije Hiše smo lahko občudovali osupljivo zgradbo Ontarijskega kolidža za umetnost in dizajn. Arhitekt, ki je zasnoval to urbano pošast na pisanih nogah zdaj prihaja v Ljubljano. Will Alsop bo v ponedeljek 14. maja v Mestnem Muzeju izvedel predavanje z naslovom »Making Life beter!« Predavanje bo ob 18.30.

Will Alsop spada med najpomembnejše britanske arhitekte. Njegovo delovanje je mednarodno in temelji na principu, da je arhitektura nosilka in simbol socialnih sprememb in prenove. Ta filozofija sega od oblikovanja posameznih arhitektur do urbanističnih načel pri oblikovanju razvoja mest. Njegva arhitektura ni podrejena hegemoniji všečnega stila, je pa poudarjeno fluidna in transparentna, nova in osvežujoča.

Predavanje organizira Oddelek za krajinsko arhitekturo Biotehniške fakultete v Ljubljani.


Več:
>>Alsop Architects

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
>>Alsop ArchitectsSharpe Centre for Design, Ontario College of Art & Design, Toronto, Ontario (Alsop Architects in joint venture with Robbie/Young + Wright Architects, 2004)


Povečaj vabilo!
na vrh