info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
21. 5. 2007

Ilka in Andreas Ruby na Fakulteti za arhitekturo

Uredništvo
Na Fakulteti za arhitekturo bosta v četrtek, 24. maja predavala arhitekturna pisca in kritika Ilka in Andreas Ruby, ki delujeta v arhitekturni agenciji za komunikacijo Textbild. Predavanje bo ob 18.00 v Plečnikovi predavalnici.
Vabljeni!


Ilka Ruby, *1969

Študirala arhitekturo na RWTH v Aachnu v Nemčiji in na TU na Dunaju v Avstriji. Po praksi v več birojih v Nemčiji in Avstriji se je specializirala za področje grafičnega oblikovanja in založništva. Predavala je arhitekturno teorijo in projektiranje na Univerzi Cornell v Itachi v New Yorku in na Umetniški univerzi v Berlinu v Nemčiji.


Andreas Ruby, *1966

Študiral zgodovino umetnosti na Univerzi v Kolnu v nemčiji. Podiplomsko se je izobraževal na ESA v Parizu pri Paulu Viriliu in na Univerzi Columbia V New Yorku pri Bernardu Tschumiju. Predaval je arhitekturno teorijo in projektiranje na Univerzi Cornell v Itachi v New Yorku, na Univerzi v Kasslu v Nemčiji in na EPF v Lausanni v Švici.

Leta 2001 sta ustanovila agencijo za arhitekturno komunikacijo Textbild, ki operira v polju publiciranja, kuratorstva in poučevanja v Evropi, ZDA in Aziji. Redno objavljata članke z arhitekturno in umetniško tematiko. Nastopata kot avtorja večih knjig, Minimal Architecture, Images. A Picture Book of Architecture, Groundscapes, Dominique Perrault: Meta Buildings.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
>>www.textbild.com
na vrh