info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
12. 6. 2007

IYDEY - nagrada za mlade kreativce

Uredništvo
British Council razpisuje nagrado IYDEY - Young Designer Entrepreneur of the Year, ki je namenjena mladim podjetnim kreativcem s področja oblikovanja. Gre za mednarodni natečaj, ki ga BC organizira v sodelovanju s 100% Designom in letos poteka že tretjič. Z nagrado želi poudariti in povezati posameznikovo ustvarjalnost s podjetniškimi in vodstvenimi lastnostmi. Sodelovanje pri nagradi IYDEY ponuja priložnost za izmenjavo idej in poslovnih stikov z britansko oblikovalsko industrijo ter obisk sejma 100%Design.

Kdo lahko sodeluje
Za nagrado se lahko potegujejo mladi kreativci s naslednjih področij: arhitektura, interier, krajinska arhitektura; grafično oblikovanje: komunikacije, založništvo, branding, multimedia; produktni design: pohištveni, industrijski design in umetna obrt; interaktivni in digitalni mediji; promocija designa: razstave, dogodki, festivali in podjetništvo.

Za udeležence ni potrebno, da so strokovnjaki s področja designa, vendar morajo imeti močan vpliv na tem področju. Udeleženec naj bo star med 25 in 35 let, podjeten in dejaven na enem navedenih področij in naj ima dobro znanje angleškega jezika.

Poleg Slovenije, letos pri natečaju sodelujejo še Argentina, Kitajska, Estonija, Indija, Indonezija, Nigerija, Poljska, Tajska in Venezuela. Finalisti iz vsake sodelujoče države bodo v Londonu predstavili strokovni žiriji svoje delo in vizijo razvoja domačega sektorja oblikovanja, spoznali britanski sektor oblikovanja ter svoje delo predstavili na sejmu 100%Design.

Med finalisti bo žirija izbrala zmagovalca, ki bo svojo dejavnost lahko predstavil na samostojni stojnici na sejmu 100%Design 2008 in nagrado v vrednosti 7.500 funtov, ki jo lahko porabi pri svojem naslednjem projektu. Če želite postati slovenski finalist za IYDEY in se pomeriti z finalisti iz ostalih držav, obiščite spletne strani www.britishcouncil.si, kjer boste dobili vse informacije in prijavnico. Rok za prijavo je 20. junij 2007.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
Več:
>>www.britishcouncil.sina vrh