info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
18. 6. 2007

Sodelujte v natečajnih komisijah!
Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije začenja z zbiranjem prijav za člane, poročevalce in skrbnike ocenjevalnih komisij pri natečajih. Ena izmed nalog na novo imenovanega delovnega telesa za natečajno dejavnost pri ZAPS je vzpostavitev seznama potencialnih članov ocenjevalnih komisij (žirantov, namestnikov, poročevalcev in skrbnikov).

Samo tisti arhitekti, ki bodo na seznamu, bodo lahko kandidirali za sodelovanje v ocenjevalni komisiji pri posameznem natečaju. Komisarka za natečaje bo odslej na podlagi pripravljenih natečajnih pogojev in natečajnega gradiva pripravila predlog sestave ocenjevalne komisije za posamezni natečaj, ki ga bo potrdil upravni odbor ZAPS. Vsak predlog za imenovanje ocenjevalne komisije naj bi nastal na podlagi javnega poziva (objava na Arhiforum.si) komisije za področje natečajev članom iz seznama potencialnih žirantov, ki bi se prijavili kot možni kandidati za ocenjevalno komisijo.

Komisar za natečaje bo na podlagi prijavljenih kandidatov za izbor izvajalcev za določeni natečaj pri izboru iz seznama potencialnih žirantov upošteval reference, delo kandidata v preteklih ocenjevalnih komisijah, strokovno in generacijsko raznolikost komisije in vključevanje žirantov iz drugih regij, pri čemer naj bi se komisarka posebej posvetovala s predstavnikom regije, kjer je razpisan natečaj.

Na Arhiforum.si je že na voljo obrazec, s katerim se lahko prijavite kot potencialni izvajalec posameznega natečaja. Z oddajo obrazca bodo prijavitelji uvrščeni na seznam potencialnih žirantov.


Več:
>>Arhiforum.si
>>Prijavnica (*.doc 59 kB)

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

anonimus
zakaj, 18.6. 2007, 21:12

Pošteno vas sprašujem, zakaj naj bi sodelovali v natečajnih komisijah? Je to delo prestižno, dobro plačano, navdihujoče? Povejte nam in prej plačajte stare honorarje.

miha
najprej plačat, 19.6. 2007, 09:15

tko je, plačtajte nam honorarje...ne pa da moramo mi vam pošiljat dokaze, da kaj znamo in da bi radi delali za vas!

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
>>Arhiforum.si
>>Prijavnica (*.doc 59 kB)

na vrh