info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
18. 6. 2007

Kakšna je prihodnost Moderne galerije?

Uredništvo
V Moderni galeriji bo v torek, 19. 6. 2007 ob 18.00 javna predstavitev njene prenove. Predstavitev organizirata Irena Pivka in Brane Zorman, na njej pa bodo sodelovali Bevk Perovič arhitekti, investitor - Ministrstvo za kulturo ter uporabniki – delavci Moderne galerije in njeni obiskovalci.

Predstavitev je del razstave Vsak človek je kustos / Jeder Mensch ist ein Kurator, katere otvoritev je bila minuli petek na muzejsko poletno noč. Avtorja Irena Pivka in Brane Zorman želita z javno predstavitvijo pozvati glavne akterje k razgrnitvi projekta prenove in vzpodbuditi kritični odziv publike.

Razstava Vsak človek je kustos / Jeder Mensch ist ein Kurator se odvija tik pred prenovitvenimi gradbenimi posegi, na katere galerija čaka že od začetka marca 2007, ko so jo uradno zaprli. Stavbo, ki jo je 1951. leta zasnoval Edvard Ravnikar, naj bi namreč po več kot šestdesetih letih delovanja, končno prenovili.

Moderna galerija z razstavo še zadnjič na stežaj odpira vrata ter ponuja svoje prostore »umetnikom, kustosom, kritikom, študentom, otrokom, delavcem - vsem obiskovalcem in vsem drugim, ki jih kakorkoli zanima prihodnost Moderne galerije, da sodelujejo pri njenem preoblikovanju in postanejo člani društva neodvisnih kustosov«. Na javni poziv direktorice Moderne galerije Zdenke Badovinac se je odzvalo preko 100 sodelujočih, njihove prispevke pa si lahko ogledate delovni dan razen ponedeljka do dokončnega zaprtja galerije.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
Več o Moderni galeriji:
>>Moderna galerija


Več o avtorjih - Ireni Pivka in Branetu Zormanu:
>>www.cona.si

na vrh