info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
6. 7. 2007

Brezplačno poletno branje v parku
Poletno urbano dogajanje v Ljubljani že tretje leto bogati za zanimiva ustanova. V parku Tivoli, na zelenici ob ribniku je ob petkih, sobotah in nedeljah med 25. majem in 29. julijem odprta 'Knjižnica pod krošnjami'.

Zamišljena je kot kompetentna in priročna zbirka branja. Med nabranimi knjigami, časopisi in revijami so tako zastopane vse zvrsti in mnogi formati, predvsem pa takšni, ki najbolj zapašejo v mirnem okolju mestnega parka. Nekaj jih je obsežnejših, za obiskovalce z veliko časa in koncentracije, veliko jih je čisto navadnih, za eno-do-dve urne postanke, seveda pa obstaja tudi nabor branja, ki se ga da prelistati med krajšim obiskom.

Letos imajo posebno mesto knjižne novosti slovenskih založb, ki ti omogočajo vpogled v najnovejšo knjižno produkcijo. Knjižnica sodeluje s celo vrsto založb in je zato v njenih vrstah zbranih kar nekaj svežih naslovov. Pridi. Najbolje si jih je ogledati v živo. Na najnižji polici so parkirane knjige za otroke in njih spremljevalce. Nekaj jih je lepih, lepo ohranjenih, za branje in opazovanje pripravljenih. Ostale so manj plašne in pripravljene tudi na barvanje, striženje in na ostale ustvarjalne pripombe.

Knjižnica deluje med tremi za Tivoli značilnimi objekti: ribnikom, kavarno in rastlinjakom. Vsako nedeljo ob 11. uri je izmenično organizirano pripovedovanje pravljic in kreativne reciklažne delavnice. Pravljice pripovedujejo špikerji Radia Študent. Knjižnico vodita inštitut 'Divja misel' in knjigarna ZRC SAZU 'Azil', ki sta k sodelovanju pritegnila še 'Komunalno podjetje Ljubljana', 'Radio Študent' in številne slovenske založbe.


Več:
>>Knjižnica pod krošnjami

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.na vrh